Vă scriu de pe acum ca asa ceva trebuie sa incercati, acest desert este divin!
Am vazut intr-un filmulet reteta si mi-a atras atentia faptul ca avea ca si ingredient menta asa ca nu am mai stat pe ganduri si am incercat-o. Este super bun, as zice ca sorbetul acesta bate orice inghetata cu capsuni pentru ca are un gust racoritor, fresh, aromat.
Este foarte important sa folositi frunze proaspete de menta, dar nu trebuie sa va faceti probleme, se gaesc la caserola, eu am cumprat din Carrefour, o cutiuta a costat 4 lei, si pentru doua portii am folosit jumatate de cutie.
Aceasta reteta se face cu capsuni congelate, anul acesta am pus la congelat cateva pungulite cu capsuni tocmai pentru a prepara cat mai multe tipuri de deserturi.
Cum se congeleaza capsunii?
Simplu, ii spalati bine apoi ii lasati sa se ususce bine si ii puneti intregi in pungi de plastic speciale pentru congelat fructe sau legume.
Asadar puneti-va pe treaba si incercati reteta :)
Sorbet de căpșuni și mentă
Ingrediente 2portii:
- 250g căpșuni congelate
- 10-15 frunze de menta
- 1 lingurita miere
- 2 linguri iaurt cremos
Puneti capsunii, menta si mierea intr-un robot de bucatarie si mixati pana se transforma intr-o compoztitie cremoasa la fel ca si inghetata.
Adaugati iaurtul si amestecati bine.
Eu am pus toate ingredientele in robot si am mixat, a functionat si asa .
Serviti sorbetul cu felii de capsuni proaspete!
Alte retete cu capsuni pe blogul meu:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]