Sorbet de căpșuni și mentă

Vă scriu de pe acum ca asa ceva trebuie sa incercati, acest desert este divin!

Am vazut intr-un filmulet reteta si mi-a atras atentia faptul ca avea ca si ingredient menta asa ca nu am mai stat pe ganduri si am incercat-o. Este super bun, as zice ca sorbetul acesta bate orice inghetata cu capsuni pentru ca are un gust racoritor, fresh, aromat.

Este foarte important sa folositi frunze proaspete de menta, dar nu trebuie sa va faceti probleme, se gaesc la caserola, eu am cumprat din Carrefour, o cutiuta a costat 4 lei, si pentru doua portii am folosit jumatate de cutie.

Aceasta reteta se face cu capsuni congelate, anul acesta am pus la congelat cateva pungulite cu capsuni tocmai pentru a prepara cat mai multe tipuri de deserturi.

Cum se congeleaza capsunii?

Simplu, ii spalati bine apoi ii lasati sa se ususce bine si ii puneti intregi in pungi de plastic speciale pentru congelat fructe sau legume.

Asadar puneti-va pe treaba si incercati reteta :)

Sorbet de căpșuni și mentă

Ingrediente 2portii:

  • 250g căpșuni congelate
  • 10-15 frunze de menta
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri iaurt cremos

Puneti capsunii, menta si mierea intr-un robot de bucatarie si mixati pana se transforma intr-o compoztitie cremoasa la fel ca si inghetata.

Adaugati iaurtul si amestecati bine.

Eu am pus toate ingredientele in robot si am mixat, a functionat si asa .

Serviti sorbetul cu felii de capsuni proaspete!

Alte retete cu capsuni pe blogul meu:

Tiramisu cu capsuni

Tort cu capsnui si frisca

Limonada cu capsuni si menta

Spuma de capsuni cu frisca

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.