Prăjitură cu cremă de vanilie și căpșuni

Prăjiturile cu crema de vanilie au mare trecere la noi in familie. Si cand spun asta ma gandesc la atat de indragitul cremsnit sau cremes cum ii spunem noi, apoi ma gandesc la prajitura felie de lapte de pasare si ar mai fi o multime dar va las sa le descoperiti pe blog, cu siguranta o s agasiti una care o sa va placa.

Revenind la aceasta prajitura, pot sa va scriu ca este una foarte gustoasa, poti manca mai multe felii, e usoara, cremoasa, aromata, intr-un cuvant buna!

Prajitura cu crema de vanilie si capsuni se compune dintr-un blat pufos din albusuri, un strat generos de capsuni, o crema aromata de vanilie si un strat de frisca, se face rapid fara prea multe batai de cap si ingrediente speciale.

Desigur puteti sa o incercati si cu alte fructe cum ar fi zmeura dar si cu banane combinatia este una savuroasa.

Reteta este pentru o tava de dimensiuni 25 x 35 cm.

Prăjitură cu cremă de vanilie și căpșuni

Ingrediente pentru o tavă de 25x35cm:

Blat:

  • 4 albusuri
  • 120 de grame de zahăr
  • 1 zahar vanilat
  • 40 ml ulei
  • 1 lingura de apa calda
  • 70 gr. faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de otet alcoolic

Pentru crema:

  • 1 litru de lapte
  • 12 linguri de zahar
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 10g gelatina
  • 300 ml de smântână dulce

Mai aveti nevoie de:

  • 200ml smantana dulce
  • aprox 1kg de capsuni

Pentru început preparam blatul de albusuri.

Punem in bolul mixerului albusurile impreuna cu un praf de sare si le batem spuma. Apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine pana se topeste, apa calda, adaugam si zaharul vaniliat, otetul, uleiul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o lingura peste cap pana se incorporeaza.

Turnam blatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace la 180 ° timp de 15 minute.

Scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca putin si caldut il rasturnam pe un fund de lemn.

Il asezam pe tava unde trebuie montata prajitura si il lasam sa se raceasca complet.

Preparam crema:

Punem gelatina cu 3 linguri de apa la hidratat.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de budinca si 200ml lapte.

Restul de lapte ( 800ml) il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam rapid cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, luati oala deoparte si amestecati mereu, apoi o puneti din nou la foc mic si amestecati. Cand crema este ca si o budinca (amestecul sta pe tel) opriti focul si adaugati gelatina hidratata. Amestecati bine pana se dizolva si lasati sa se raceasca.

Separat mixati frisca ( eu am mixat-o toata odata, am pus jumatate in crema jumatate deasupra).

Pana se raceste crema taiati capsunii felii.

Cand crema s- a racit ( amestecati din cand in cand in timp ce se raceste) adaugati 300ml frisca batuta si amestecati usor pana se incorporeaza.

 

Atentie!

Daca folositi smantana vegetala gata indulcita, reduceti din cantitatea de zahar pentru crema la 10 linguri.

Daca folositi smantana naturala pentru frisca adaugati in cei 200ml care trebuie pusa deasupra 1 lingura zahar pudra.

Toate sunt pregatite, asa ca ne apucam sa asamblam prajitura:

Punem blatul si il incadram cu o froma metalica. Daca nu dispuneti de asa ceva ( recomand etse foarte utila ) puteti sa montati prajitura intr-o tava cu pereti inalti.

Peste blat punem felii de capsuni una langa alta, apoi crema, o intindem usor peste tot, din nou felii de capsuni una langa alta si deasupra frisca. Eu am ras deasupra si putina ciocolata alba.

Bagam prajitura la rece timp de 4 ore. Apoi o scoatem, desprindem usor marginile metalice si scoatem forma.

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa si servim cu multa pofta!

Abia astept sa o incercati!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.