Salata aceasta este pe cat de rapida pe atat de gustoasa. Se face imediat si ingredientele sunt accesibile. Mi -a placut mult combinatia rucolla – feta – avocado, la care se adauga prospetimea castravetelui verde si aroma maslinelor. Crutoanele ii dau un pic de consistenta si tempereaza aciditatea.
Dar va scriu rapid reteta, deocamdata pentru 2 portii pentru ca nu am avut decat un avocado.
Salată cu rucolla, feta și avocado
Ingrediente pentru 2 portii:
- 125g rucolla
- 200g castravete ( nu am pus)
- 1 ceapa rosie
- 1 avocado
- 150g feta
- 100g crutoane sau paine taiata cubulete si prajita in tigaie cu putin ulei de masline
Pentru dressing:
- sucul de la o 1/2 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet de vin
- 1 lingurita miere
- sare, piper, busuioc si patrunjel verde uscat
Castravetele il taiem in sferturi pe lung si apoi felii, ceapa o tocam nu foarte marunt, avocado il taiem cubulete ( desigur curatat si fara coaja).
Feta o taiem cubulete.
Punem ingredienele intr-un bol si preparam dressingul amestecand toate ingredientele.
Turnam dressingul peste salata si amestecam usor.
Servim imediat.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]