O varianta foarte gustoasa a celebrei retete de paste carbonara, la fel ca si reteta originala doar ca se folosesc orzo in loc de paste. Mi-a placut mult in ideea in care orzo sunt preferatele mele ( am in camara 3 pungi toate incepute, mereu cand merg la cumparaturi cumpar cate o punga, „sa fie” cum zicea mama).
Orzo carbonara sunt un preparat gustos ce se face rapid cu doar cateva ingrediente, va scriu acum si reteta pentru ca nu am prea multe sa va explic. Si sincer nici nu-mi place sa scriu mult in descrierea retetei, daca nu m-ar obliga google :))
Haideti sa vedem ce si cum e cu pastele astea bune bune.
Orzo carbonara
Ingrediente 2 porții:
- 150g paste orzo
- 150g bacon
- 50g parmezan ras
- 1 ou
- 1 galbenus
- un praf de piper
Se fierb pastele al dente adica cu 2 minute mai putin decat timpul indicat pe ambalaj. Lasam deoparte o jumatate de cana din apa in care au fiert pastele.
Scurgem pastele si le lasam deoparte.
Intr-un bol puneti parmezanul ras ( lasati deoparte o lingura pentru pus deasupra) adaugati oul intreg si galbenusul, putin piper si amestecati pana se omogenizeaza.
Taiati baconul cubulete si il prajiti intr-o tigaie fara ulei apoi adaugati pastele fierbinti si amestecul de ou si parmean. Desigur totul cu focul stins.
Adaugati aprox 2 – 3 linguri de apa in care au fiert pastele si amestecati usor. La inceput poate sosul pare usor curgator dar imediat o sa se ingroase.
Serviti cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]