Salată cu brânză la grătar

O salata usoara de vara ce va va cuceri imediat ce o veti gusta. Salata cu branza la gratar este pranzul perfect fara carne sau o garnitura ideala pentru o carne la gratar.

Va recomand sa folositi halloumi o branza greceasca ideala pentru a fi coapta la gratar, dar gasiti si alte variante , eu am cumparat de exemplu de la un magazin de produse locale o branza sarata special pentru gratar, (sincera sa fiue daca vanzatoarea nu mi spunea , nu stiam ca tipul asta de branza se poate face la gratar)

In rest nu am alte recomandari, puteti folosi rosii cherry sau rosii prunisoare, dar si cele mari sunt bune, important este sa nu fie moi.

In loc de busuoic puteti adauga patrunjel proaspat asa ca si mine sau babay spanac, varza si de ce nu menta.

Dar haideti sa vedem reteta simpla si buna.

Salată cu brânză la grătar

Ingrediente 4 portii:

  • 200g branza halloumi
  • 3 rosii mari
  • 1/2 castravete fabio
  • 1/2 ceapa rosie
  • o legatura de patrunjel verde sau 10-12 frunze de busuioc proaspat
  • optional 1 avocado

Pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat

Taiati rosiile, castravetele, ceapa  felii mai mici si le puneti intr-un bol. Eu am pus si un avocado taiat cubulete

Adaugati fruzele proaspete de busuioc sau patrunjelul taiat fin.

Intr-un bol mic amestecati ingredientele pentru dressing.

Turnati dressingul peste salata si amestecati.

Incingeti un grill si taiati branza in felii de 1-2 cm. Prajiti timp de 1-2 minute pe fiecare parte si apoi scoateti branza pe un servet de hartie.

Puneti feliile de branza prajite peste salata si serviti.

Pofta buna!

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.