O bunătate de salată pe care va recomand sa o incercati atunci cand doriti sa serviti un pranz usor sau o cina savuroasa. Salata de cartofi meditereaneana are tot ce-i trebuie pentru a ne duce cu gandul la zilele de vara de pe malul marii Mediterană… verdeturi proaspete, rosii cherry, mozarella, cartofi mici rumeniti la cuptor, abia astept sa o incercati!
In reteta originala se folosea rucolla insa eu nu am gasit, asa ca am inlocuit-o cu baby spanac, desigur ca o sa incerc si cu rucolla cat de curand copiii au fost de a dreptul incantati de salata asa ca musai sa dau cu repetir.
Ce tip de cartofi este recomandat pentru salată?
In principiu cartofi noi pe care nu trebuie sa-i curatati de coaja doar sa-i spalati bine bine, eu am avut cartofi mai mici pe care i-am taiat felii mai grosute. Daca aveti cartofi mai amri ii curatati de coaja si ii taiati cuburi.
In reste asa cum am scris ingrediente de sezon, nu omiteti busuiocul , el face totul in aceasta reteta.
Salată de cartofi mediteraneană
Ingrediente:
- 1kg cartofi de preferinta mai mici
- 250g rosii cherry
- 250g mini mozarella
- 100g rucolla sau baby spanac
- 2 lingurite de sare
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura busuioc verde tocat proaspat
Pentru dressing:
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura crema de otet balsamic
- 70g pesto de busuioc (eu nu am folosit in schimb am pus busuiocul proaspat in salata, daca folositi pesto nu mai puneti busuioc proaspat)
Preincalziti cuptorul la 220grade Celsius.
Spalati bine cartofii , apoi ii stergeti cu un prosop si ii taiati in jumatate daca sunt mai mici sau felii mai grosute daca sunt mai mari și ii puneti intr-un bol. Adaugati sare, ulei de masline si amestecati usor.
Rasturnati cartofii intr-o tava mai mare in care ati pus hartie de copt ( ideal ar fi sa nu se suprapuna) si ii coaceti timp de 35-45 de minute pâna se rumenesc frumos.
Intre timp taiati rosiile cherry in jumatate, la fel si mozarella ( eu am lasat-o intreaga, ups :))
Scoateti cartofii, ii lasati sa se raceasca apoi adaugati rosiile, mozarella, busuiocul proaspat tocat frunzele de spanac spalate bine sau dupa caz rucolla. Adaugati si dresingul din pesto, ulei de masline si crema de otet balsamic.
Amestecati usor si daca mai este cazul condimentati cu sare.
Serviti!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]