Garnituri – chiftelute de cartofi


Reteta este ultra rapida :). Avem nevoie de :
2 – 3 cartofi
1 ou
sare
ulei
Se curata cartofii de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari .
Ii stoarcem bine de zeama si adaugam oul si putina sare.
Amestecam usor si formam chiftelute pe care le prajim in putin ulei cateva minute, pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta.

Scoatem chiftelutele pe un servet de hartie, sa se scurga surplusul de ulei si servim ca garnitura la orice tip de carne.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Garnituri – chiftelute de cartofi”

  1. Felicitari pentru retete, sunt absolut delicioase!! Recunosc ca de multe ori au fost adevarata sursa de inspiratie pentru mine si familia mea.
    Insa … legat de aceasta reteta, in zona mea – Depresiunea Petrosani – se adauga la ingredientele de mai sus branza de oaie data pe razatoare. E o reteta specifica locuitorilor, iar branza trebuie sa fie musai de oaie :-)
    Spor la retete!

  2. Draga Amalia,

    Eu am o varianta la chiftelutele tale de cartofi. Iti trebuie cativa cartofi, ou, faina si sare. Se razuiesc cartofii pe razuitoarea mai mica (adica cea pentru parmigiano), se amesteca cu un pic de faina (cam o lingura – doua la vreo 3-4 cartofi mari), cu ou intreg (sau oua intregi daca faci o cantitate mai mare) si cu sarea. Totul trebuie sa se lege ca un aluat foarte moale. (nu pot sa iti dau cantitati ca le fac totdeuna dupa ochi). Le prajesti in ulei ca si pe niste clatite. (uleiul trebuie sa acopere bine fundul tigaii). Sunt absolut delicioase. Dupa cate stiu eu este o reteta slovaceasca, dar eu o stiu de la mama de acasa. Sunt bune un pic mai sarate decat daca ai face altfel de placinte. Nu sunt bune daca vrei sa slabesti.:) Contin enorm de mult amidon.

    P.S. Felicitari pentru website. L-am descoperit intamplator cautand dupa retete. Eu locuiesc la Londra si fac foarte multe feluri de mancaruri de pe toate continentele asa ca un website cu retete romanesti e foarte bine venit.

    Tine-o tot asa!

    Alina

  3. Draga Alina, iti multumesc mult pentru reteta … tot incerc sa "fug" de cartofi dar imi plac asa de mult :)… daca mai ai idei la retete te astept :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.