Rulada aperitiv: aceasta reteta o am de la vecina mea, este foarte simpla si usor de facut.
Ingrediente aluat :
- 3 oua
- 3 linguri de faina
- 3 linguri de lapte
- sare
Se amesteca galbenusurile cu faina, laptele si putina sare, se adauga albusurile batute spuma. Se coace pe foaie de copt la foc mic , 10 min. Se scoate se rastoarna pe alta foaie de copt, se taie in 2 (deci ies 2 rulade) si calduta se unge cu smantana, se pune cascaval ras si felii de sunca.
Se ruleaza strans, fara frica ca nu se rupe , apoi se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la frigider cateva ore. Se taie felii.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
F. simplu si de efect. Ai rulat-o cu prosopul umed?
Nu, am scos-o din cuptor, am rasturnat-o cu fata in jos pe alta hartie de copt, am uns-o calduta si am rulat-o tot cu hartia.
E grozava si cred ca merge sa mai punem si altceva!eu asa o sa fac!e super si usor de facut!si efect maxim!multumesc Amalia pt.idee!
Mariana,ma bucur ca ti-a placut reteta, eventual poti sa pui si un pic de ardei rosu taiat bucatele pentru efect.
Foarte usor de facut, arata super si e si gustoasa! Multumesc ptr reteta.
Foarte usor de facut, arata super si poti improviza in ce priveste umplutura. Multumesc ptr reteta!
Ma bucur ca ati incercat-o si a fost pe gustul vostru… de obicei incerc sa postez retete accesibile si nu foarte sofisticate, personal nu prea am timp de gatit atunci cand am musafiri, de aceea caut retete cat mai rapide. Va pup sa aveti o zi frumoasa!
Amalia,
acum am descoperit retetele tale sunt foarte delicate si cred gustoase…o sa postez si eu retete…bafta si asteptam si alte retete tot atat de interesante
te pup !
Marianne iti multumesc pentru aprecieri, astept sa vad blogul tau poate facem schimb de retete :)
Pai asta se va face neaparat acum de sarbatori!Foarte bine arata .
Lissa se face foarte repede si este de efect , eu o fac ori de cate ori am ocazia .
Amalia, am incercat din retetele tale, sunt excelente, sotul meu care e un pretentios e foarte incantat. Am incercat acesta reteta, dar mie mi sa rupt, oare de ce?
Ancuta, ai urmat pasii ca si in reteta ? Si ai rulat-o calduta ? Imi pare tare rau ca nu ti-a iesit, daca ai modificat ceva scrie-mi si poate o „reparam” :)
Amalia, si eu am facut-o e deosebit de gustoasa.
Trebuie o tava mai mica? Mie mi-a iesit foarte subtire si mi s-a rupt.Am urmat exact cu ai spus tu in reteta.Se pot dubla cantitatile ?
Foarte interesant! Pare usor de facut. Ms ptr idee. Acum sper sa imi si iasa!
am sa o incerc si pe asta.eu o stiam dar facuta in tigaie nu la cuptor!probabil e mai gustoasa!
Buna Amalia urmaresc de mult timp retetele in aceasta rulada as pute pune carnat de casa in loc de sunca?
Pai ce sa zic …eventual in mijloc cred ca merge. Incearca!
nu-mi creste blatul de rulada,ce pot sa fac?pot pune unpic de praf de copt?
superb! eu deschid in curand un restaurant la bordeaux (franta) si caut idei cat mai originale, diferite de ce cunosc aici: ei bine, site-ul tau ma incanta!! rapid, usor de facut, nu scump, tot ce trebuie pentru inceput (ci mai departe); apropo, aici ruladele se fac cu foietaj, dar prefer sa incerc retata ta.
merci!
Cu drag si succes! :)
Ce marime are tava ?
Aproximativ 30×40 este tava de la aragaz.