Am facut acest tort pentru ziua unei prietene care imi este foarte draga. Initial am vrut sa fac tortul dupa reteta lui Chipotle, dar am schimbat blatul , apoi putin si crema… , oricum , multumesc Chipotle pentru idee.
Blatul l-am facut simplu, clasic din :
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
1 pliculet zahar vaniliat
Se bat albusurile tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, se bat pana se topeste zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, gata cu mixerul , trecem la lingura de lemn , se adauga faina cate o lingura si se amesteca cum zice mama ” peste cap” ca sa iasa blatul pufos. Blatul l-am copt la cuptor la 150 gr, cam 35 de min, s-a cam rumenit deaspra dar l-am salvat cu o foile de aluminiu.
Urmeaza crema:
450 gr fructe de padure congelate
150 gr zahar
15 gr gelatina
500 gr frisca
100 gr ciocolata
150 ml suc de fructe de padure
Fructele se dezgheata, se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se topeste gelatina , se adauga la sucul incalzit, se amesteca bine apoi se toarna peste fructele de padure.
Frisca se bate, si se adauga fructele mai bine zis piure-ul de fructe.
Se adauga si ciocolata topita.
Blatul se taia in doua si se insiropeaza putin ( eu am facut un sirop din 100 ml apa, 1 lingura zahar, 1 lingurita esenta de vanilie), se umple cu crema si se lasa la rece cateva ore.
Tortul l-am ornat cu ciocolata si frisca in care am pus putin colorant alimentar rosu.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]