Daca v-ati saturat de pizza si vreti sa incercati ceva aproximativ nou , va recomand aceste grisine din paine umplute cu sunca si branza. Sunt foarte bune si aspectuoase, aluatul este crocant. Puteti sa le faceti pentru un mic dejun sau atunci cand aveti musafiri.
Ingrediente:
500 gr de făină
20 g de drojdie proaspătă
jumătate linguriţă de zahăr
jumatate linguriţă de sare
50 ml de ulei
300 ml de apă
250 g sunca
250 g branza mai grasa ( eu am folosit cascaval )
Se dizolva drojdia in putina apa calduta apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat ( framantati cam 10 minute), care se pune la dospit intr-un loc cald , lipsit de curenti de aer. Il lasam sa stea 1 ora timp in care isi dubleaza volumul. Il impartim in doua, intindem prima bucata pe planseta infainata si o taiem in 4 fasii. Punem pe mijlocul fiecareia sunca taiata felii mai lungi si cascaval ras. Ridicam colturile apoi partea din dreapta si acoperim cu partea din stanga. Intoarcem bagheta cu partea impaturita in jos , procedam la fel ci cu celelalte 3 , apoi le punem intr-o tava in care am pus hartie de copt si le lasam sa mai creasca 20 minute. Le ungem cu putin ulei si le coacem in cuptorul preincalzit la 100 gr timp de 10 minute.
Le scoatem si le acoperim cu un servet textil.
Am pozat una rupta in 3 ( altfel nu incapea in poza :))
Reteta este preluata de pe http://www.giallozafferano.it/
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
arata super, deja mi s-a facut si foame numai uitandu-ma la poze
felicitari, esti mai mult decat o bucatareasa
Vera iti multumesc, te-as ruga sa le incerci ( infara de cazul cand esti la dieta :)) sunt tare bune !O zi frumoasa !
faina ideea Amalia … o sa incerc si eu cand o sa am timp.
Buna!Felicitari pentru Pangrissini si celelalte retete facute de tine si de blog!Te astept sa vi in vizita pe blogul meu ! O zi buna!
Doamne,ce bine arata..
Ari iti multumesc , merita sa le incerci sunt un pic mai deosebite o sa vezi :).
Doyna multumesc sa stii ca nu sunt greu de facut …
Bucataras vin sa vad ce ai tu pe acolo :))
amalia,pangrissini astea arata incredibil de bine!cat de curand trebuie sa organizez o petrecere si cred ca am sa pregatesc si eu retetuca ta!pupici si spor la bucatarit1
Fantastic!
Amalia,esti criminala! In cel mai bun sens al cuvantului :) A doua poza m-a terminat. O sa incerc si eu, cre’ ca merge aluatul si la MDP, nu?
Nice foods
Mmmmm super idea. Looks so yummy!
Mvaaaaaaaaai cum arataaaaaaaaa….. si eu de maine incep „cura” :'(((
Cristina iti spun eu ca o sa aiba un succes nebun :)), poti sa incerci si reteta de grisine cu masline :). Pupici !
Mary multumesc, ti-am vizitat blogul … ai retete foarte faine, te-am pus sub urmarire :)).
Silvia ce figura esti :)), sigur ca merge la MDP, e mult mai usor :).Astept sa-mi spui daca le-ai facut !
Thank you Pakkaramu I hope you will try some one :).
Thank you Mikkey, I’ve noted one of you recipe and maybe next week I will try it !
Inuc e mai greu dar poti sa le faci pentru altii :)).
Hi Amalia, I come to thank you for this amazing grissini. Here is mine Kisses!
Maria I've just visited your blog. Congratulations , your pangrissini looks delicious !
Draga mea Amalia,
sunt super bune "grisinele" astea. Gustoase si rapide pe deasupra. Sotul "mort" de foame si starnit de mirosul din casa a mancat 3 pe nerasuflate :)
Dany
Superbe toate mancarurile tale. Te rog sa ma lamuresti cu un lucru, nu am experienta in bucatarie:"> si nu stiu cam cat inseamna 20 g drojdie, am vazut la grisinele cu masile 12 g … jumatate de lingurita, o lingurita?As vrea sa le incerc si eu. Multumesc.
Hmmm cred ca 12 g sunt o lingurita…un cub mic de drojdie proaspata are 25g . Poti pune atata.