Tort de limette cu branza

Reteta este din „Secretele bucatariei” cu mici modificari. Scriu reteta cu modificarile facute de mine.

Ingrediente:
Blat:

  • 250 gr faina
  • 1 lingurita cacao
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf sare

Crema:

  • 9 foi gelatina ( 15 grame)
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 4 galbenusuri
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 limette
  • 400 ml frisca
  • 80 gr ciocolata rasa

1. Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu fulgi de unt, zahar, ou si sare. se infasoara in folie si se da la frigider 30 de min.

2.Pe o planseta cu faina se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort unsa. Se inteapa cu furculita. Se acopera cu o foaie de hartie de copt , peste care se presara boabe de fasole.

Se coace 35 min la cuptorul incins la 150 grade C. Se indeparteaza foaia de hartie cu tot cu boabe, si se lasa sa se raceasca complet.
3. Se inmoaie gelatina. Se amesteca laptele cu galbenusurile si zaharul tos si se incalzeste pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa ca si o smantana subtire. Se ia de pe foc se adauga gelatina dizolvata, apoi branza ( eu am folosit branza quark cu bucatele de ciocolata prin ea).

 

4. Cand compozitia de branza incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta,
1/2 din cantitatea de ciocolata rasa, sucul si coaja rasa de la 1 limetta.

Se aseaza crema pe blat si se da la frigider 4 ore.
Se aseaza pe tort felii de limetta se pudreaza cu cacao si se presara restul de ciocolata rasa.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Tort de limette cu branza”

  1. Amalia,

    crezi ca si blat ar merge un pandispan subtire cu ciocolata? Nu imi place sa fac foaie aia subtire (si nici sa o cumpar) ca mi se pare ca e sfarmicioasa cateodata, si nici nu e prea gustoasa.

    Mersi,
    Crenguta

  2. Nici pe mine nu ma incanta genul asta de blat,ma gandesc ca daca repet reteta sa-l fac din biscuiti de cacao zdrobiti, amestecati cu unt topit.Nu stiu ce sa zic cu pandispanul , crema este destul de grea, eventual sa nu-l insiropezi si sa-l faci din 3 oua, pandispan simplu 3 oua 3 linguri de zahar 2 de faina 1 de cacao si 3 linguri de apa.Sa-mi zici daca ti-a iesit ca poate fac si eu.

  3. Am sa iti spun cum iese. Sper sa il fac in seara asta. Am insa o intrebare pt tine, cand pui tu apa in blat? Eu stiam cu aceleasi cantitati dar cu ulei in loc de apa.

    Mersi,
    Crenguta

    PS: Imi place tare mult stilul tau de a gati.

  4. Eu fac asa: frec galbenusurile cu zahar si 3 linguri de apa pana se topeste zaharul, apoi renunta la mixer si iau lingura de lemn in primire. Pun albusurile batute spuma putin cate putin si amestec de sus in jos sau „peste cap” ca sa fie blatul cat mai pufos. Apoi adaug cate o lingura din faina amestecata cu cacao. Cred ca diferenta dintre ulei si apa ar fi ca daca are ulei in compozitie iasa un mai fraged, iar cu apa mai pufos.
    PS. Iti multumesc, din lipsa de timp fac multe retete rapide

  5. Salut din nou si multumiri de reteta.

    Am facut pt o mica petrecere azi si s-a terminat rapid. A iesit f bine cu blat de cacao (am pus 2 linguri de ulei si una de apa). Branza de vaci am inlocuit-o cu Ricotta si am mai adaugat zahar si vanilie. De decorat, am pudrat numai cu cacao deasupra.

    A iesit f bun, asa ca am sa dau mai departe reteta.

    Mersi,
    Crenguta

  6. Buna Amalia !

    Vreau sa fac tortul tau, dar nu stiu unde se gaseste branza quark . Vad ca a ta pare a fi Alpa, imi pare ca la mag PLUS au produse de la firma asta, dar totusi eu nu am gasit la frigiderele lor.

  7. Imi pare rau ca nu ai gasit branzica asta,Nu stiu in alt loc unde ai gasi, eu numai de la Plus cumpar. Am folosit branza asta dar in reteta scria defapt branza de vaci asa ca poti sa cumperi branza dulce de vaca.Poate iasa mult mai bun :).

  8. Felicitari pentru blog, din toate pe care le-am vazut al tau imi place cel mai mult!
    Planuiesc sa fac tortul asta in week-endul, dar nu stiu daca o sa gasesc foi de gelatina, ma gandeam daca e posibil sa le inlocuiesc cu gelatina granulata la plic, daca da cat sa pun? daca nu unde as putea sa gasesc foile de gelatina?

  9. Iti multumesc pentru aprecieri si am bucur ca vrei sa incerci acest tort. In reteta am scris 15 g gelatina, gasesti in orice magazi alimentar , cea mai cunoscuta este cea de la Dr. Oetker ( scrie pe ea gelatina alimentara, sa nu o confunzi cu cea colorata care se pune deasupra pe torturi).Deasemenea scrie si gramajul, cea de la Dr.Oetker are 10 g. La Kaufland este si gelatina Stilla ( plic galben). Sper sa-ti iasa tortul bun…daca mai ai intrebari te rog sa-mi scrii :).

  10. Sunt fata cu gelatina :))
    Crema a iesit foarte buna! blatul nu e rau (am adaugat si putin lapte la el ca nu reuseam sa=l framant) dar nici nu-s moarta dupa el, oricum sper ca l-am dres cu putin sirop de ciocolata. Aflu maine cand tai tortul. Daca vrei sa-mi vezi opera, mi-am permis sa scris reteta si sa pun poze cu ce a iesit pe un forum de fete, sper ca nu te deranjeaza, am spus desigur de unde am luat-o. Adresa e asta: http://forum.anticonceptionale.ro/t22366-54–Retete-in-imagini.html

  11. Daca te hotarasti sa te uiti si folosesti internet explorer o sa se vada aiurea pozele mele… oricum dai un clic pe poza si-ti deschide imaginea in alta fereastra unde se vede ok. Cu Opera nu-s probleme si nici cu Mozila nu cred sa fie :)

  12. Gelatina girl..iar :))

    Pana la urma mi-a placut si blatul, era tare gustos combinat cu crema. Seamana bine la gust tortul asta cu batoanele Dots, doar ca e mult mai bun :->

  13. Draga mea am intrat pe forumul respectiv si am vazut tortuletul tau , ti-a iesit foarte bine, cel putin asa arata in poze. Scuze ca m-am uitat asa tarziu dar am fost foarte ocupata weekendul asta :). Te pup si sper sa incerci si alte retete, tortul cu iaurt de exemplu … este foarte bun si usor de facut .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.