Buna ziua la toata lumea ! :)) . Sarbatorile astea mi-am propus cateva prajituri din care am facut doar una apoi am schimbat planul pe ultima suta de metri :). Prima este destul de cunoscuta , se face foarte usor dar iti ia mult timp asa ca daca va hotarati vreodata sa o incercati nu va programati si altele :). Este vorba de niste fursecuri foarte apetisante cunoscute sub denumirea de persici deoarece se aseamana cu delicoasele fructe :) .
- 4 oua
- 250 ml ulei
- 250 g zahar tos
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 2 lingurite praf de copt ( cam 1 plic si jumatate)
- 4 linguri faina si mai tarziu 600 g
Va ies multe cam 4 tavi mari.
Bun, asta-i partea cea mai usoara , urmeaza munca de chinez :) . Scobim fiecare bila cu si apoi le umplem. La umplutura eu am folosit nutella amestecata cu miezul scobit, puteti pune gem mai acrisor amestecat cu nuca macinata sau ce mai aveti prin casa ( nutella de ex. ) , ideea e sa fie o crema mai tare.
Sunt tare bune, ma asteptam sa fie foarte dulci dar nu a fost asa.
Se pot pastra neumplute mai multe zile.
Reteta este preluata de pe cafechocolada.blogspot.com.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
arata demential!!!!!!
vreau si eu o bucatica mica….
Frumoase piersicutzele,Amalia!
E adevarat ca e un pic de munca la ele,dar se vad asa de frumos pe farfurie langa prajituri si sunt chiar bune,pupici!
Vera mai am inca cateva dar neumplute ca nu am mai avut timp de ele… asa ca te astept :))
Lissa teama mea a fost sa nu fie prea dulci dar mi-au placut mult de tot!
Tu unde ai gasit colorant? Ca eu am cautat peste tot dar nu am gasit. Pana acu mai gaseam dar de ceva vreme nu am mai dat de el pe nicaieri…
sunt nemaipomenite eu am mai facut piersici cu ani in urma dar acum sigur o sa le fac copiilor mei care prefera prajiturile facute in casa
colorantul in putem ace noi acasa pentru rosu SUC DE SFECLA ROSIE iar pentru galben SUC DE MORCOV este mult mai sanatos si nu punem atatea chimicale in prajituri.
chiar daca raspunsul meu vine mai tarziu sper sa fie de folos pe viitor
DB in Kaufland sau Real :).
Super! Ce dor imi e de ele… Imi facea mama cand eram mica.
Si eu tot o praji din copilarie (ca sa-i zic asa – cum sunt si astea) am facut de Paste – tavalite. Insa nu am apucat sa le fotografiez :( Au fost atat de bune incat s-au topit instantaneu.
ARATA CA ALEA DE CUMPARAT. N-AM CREZUT CA UN FURSEC DE CASA POATE ARATA ATAT DE BINE
Edith sper sa le incerci sunt tare bune :), te pup!
Anonim iti multumesc, cu putina rabdare poti sa le faci si tu :).
piersicile astea imi aduc aminte de copilarie,cand era vreo nunta prin cartier.Tare mult aspeptam prajiturile cacistiam ca sunt piersici si erau favoritele mele.Merci pentru reteta,am sa le incerc.
:) … asa-i Mihaela, musai sa le incerci ca-s tare bune…iti ia un pic de timp dar cand le vezi cat sunt de frumoase nu-ti mai pare rau :). Astept sa-mi spui cum ti-au iesit !
In loc de colorant se poate folsi suc de sfecla rosie (se poate obtine la storcatorul de fructe), sau suc de capsune, zmeura sau oricare alt fruct de culoare rosie. Se inmoaie o pensula subtire in suc si se traseaza dungute circulare, apoi se trec piersicile prin zahar. Arata foarte bine si asa.
E o idee buna cu sucul de sfecla :)mai ales ca e natural . Multumesc mult !
Foarte buna imitatie a piersicilor naturale. De mult timp cautam reteta.
Lira poti sa le incerci sunt usor de facut :).
Amalia,
Saru'mana pentru a reteta minunata si delicioasa. Ma bucur ca am gasit blogul asta al tau, sper sa nu te deranjeze daca iti voi fura retetele sa le gatesc :) Am facut piersicutele si au iesit o bunatate…plus, sotul meu a mancat toata ziua din ele, a fost foarte fericit.
Diana
Diana chiar te rog sa incerci toate retetele :)).
sunt foarte frumoase si am incercat si eu reteta de paste si au iesit super bune !!!!!!!!!sarbatori fericite si un paste luminat :)
Multumesc Anca
Buna ,am ales reteta ta de piersici pentru Paste,acum am aluatul la odihna pentru 1 ora…revin cand le gust…
Pupicei si Paste Fericit!!!
Astept :) …verdictul :).
Le-am facut, si au iesit aspectuoase. :D Yum Yum! Multumesc pentru retete!
E un pic de lucru la ele dar merita zic eu :).
si eu am facut si acum sunt in frigider insa nu a fost colorantu bun adica nici cel galben nici cel ros nu se cunostea si pentru ca luasem si albastru care e mai puternica le-am facut jumate albastre si jumate albe,deci nu se mai cheama piersici ca piersici albastre nu exista. :))
Esti figura :)). Daca combini colorantul galben cu cel albastru iasa verde… cat despre culori nu sunt foarte tari doar sunt coloranti romanesti :)…gustul e important pana la urma .
pentru Amalia: se zice,, iese,, nu- ,,iasa,,
ce faine isss :D trimite-mi si mie una cu prastia:))
bunà am fàcut si eu reteta dar sau cràpat un pic deasupra nu stiu de ce càci focu era mic , poate fi cà le am pus cam putinà fàinà sau prea multà ? fàinà am pus 600 si un pic . pup ast. ràs.mersi.
Poate da, poate si focul de la aragaz a fost prea tare :)
buna . am incercat si eu pirsicutele.cum trebuie sa fie dupa ce la scoatem din cuptor????? ale mele sunt f tari.Arata ca in fotografiile tale dar sunt tari.Nu pot sa le scobesc pt ca se rup.Am inmuiat cateva in lapte acum cateva ore sa vad daca se inmoaie si din pacate nu s-au inmuita pna acum???
sa le arunc??? sau sa le pun crema??
Sunt tari dar se pot scobi… daca ti-au iesit foarte tari nu le mai scobi, lipeste-le doar cu crema .
Azi am luat tot ce am nevoie pentru piersicute si maine le fac. De abia astept sa vad cum vor iesi. Multumim pentru reteta!
Spor si astept sa-mi scrii cum ti-au iesit :).
Tocmai le-am bagat la frigider. Aluatul a iesit super. Crema am facut-o din Dr. Oetker pliculete pt. torturi, etc. de ciocolata. Am pus si miejii de la piersicute in crema, si intr-adevar s-a legat foarte bine. In coloranti am pus o esenta de lamaie (1/2 in fiecare culoare) si in combinatie cu zaharul, sa ii dea o tenta dulce acrisoara…singura mea grija este ca s-au inmuiat foarte mult, pe punctul de a se sfarama in mana, asta dupa ce le-am trecut prin colorant. Si nici nu le-am tinut in colorant decat practic o secunda, doua….in fine, le-am bagat la frigider, sa vedem cum vor iesi peste cateva ore….:-)
Buna ziua.Am facut si eu cu finuta mea si vreau sa va spun ca au iesit minunate ,un pic cam dulci dar foarte bune,as vrea sa intreb daca se poate pune mai putin zahar in aluat pentru ca oricum la final le tavalim prin zahar ?Va multumesc pentru reteta si am sa mai incerc si alte retete.
Sigur ca da, puteti pune mai putin zahar.
Buna Amalia,
Am incercat si eu aceasta reteta. Au iesit foarte bune.. Aluatul a fost super. Felicitari pentru reteta
Ma bucur ca ti-au placut!
amalia,eu am incercat reteta ta si nu mi-a iesit nimic.Cred ca nu este corecta reteta ta mai ales ca eu am consultat si un specialist. nu mai posta niste retete doar de dragul de a iesi cu ceva….. Ar fi mai bine sa nu mai postezi toate prostiile ,spunand ca este ceva grozav,cred ca habar nu ai de cum se prepara piesicile.RUSINE.
Mirela daca nu mi-ar fi iesit reteta nu as fi postat-o…si cred ca si cele care au incercat-o nu ar fi scris ca le-a reusit … imi pare rau ca nu ti-au iesit, poate ceva nu a fost in regula, scrie-mi cum ai preparat-o si vedem ce s-a intamplat.
Tocmai am terminat de facut piersicile:) e cea Mai buna reteta Pe care am incercat o ( dr piersici)Le am umplut cu gem de prune si miezul de la scobit… Din pacate cred ca le am inmuiat cam tare. Sper sa si revina cat de cat la frigider…..
O sa-si revina :) se mai intaresc putin.
Eu le colore cu suc de sfeclă rosi e si suc de morcovi, es foarte bune si frumos colodrate
Buna idee si sanatoasa!
Buna,
as vrea sa o incerc si eu acum de Craciun.
Ar fii vreo problema daca le-as scobii cand sunt reci ??
Nu chiar deloc :)