Prajitura Kinder Pingui

kinder-pingui-1

 

Este cea mai de succes prajitura (de pana acum) … testata si la tara si la oras :)). Mi-am propus sa o incerc de cand am vazut-o dar am crezut mereu ca e pretentioasa … am incercat-o acum si pot sa spun ca nu e asa , se face destul de usor, totul este sa respectati cantitatile si etapele scrise in reteta. Cu multumirile de rigoare Laurei Laurentiu cea care a tradus reteta si care are multe retete bune pe blog, incepem :))

kinder-pingui-2

Kinder Pingui

Ingrediente pentru o tava de dimensiuni 40×32 cm

Foi:
  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline de faina
  • 5 linguri pline de cacao amara
  • 5 linguri de miere
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema)

  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)

  • 220 de grame de ciocolata de menaj
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  •  1 lingura zahar praf
Crema de frisca:
  • 700 mililitri de smantana pentru frisca – preparat gata indulcit sau smantana dulce, caz in care se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte
  • 2 lingura de miere
  • 1/2 de lingura de esenta de vanilie
Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, cacao si grisul. Amestecati usor apoi adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Eu am pus alternativ laptele , uleiul si restul ingrendientelor.
kp1
Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.
kp2

 

Compozitia finala este destul de lichida.
Se coc doua foi, pe hartie de copt,( impartiti cantitatea „la ochi” in doua sau daca nu o cantariti si apoi o impartiti) in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.
Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.
kp3
Se mixeaza frisca cu 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (eu am pus lapte condensat , din acela pentru cafea, 3 cutiute), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema teapana bine.
Dezlipim hartia de pe o foaie , apoi punem foaia pe tava, jumatate din crema , glazura 1 si bagam tava la congelator cateva minute.
kp4
Glazura se va intari imediat. Atentie! trebuie sa fie tare altfel se va amesteca cu crema.
kp5
Intre timp preparam si a 2-a glazura si o lasam sa se raceasca.
Punem restul de crema, a 2-a foaie cu fata in jos, apasam putin si desprindem hartia apoi punem glazura 2 si o intindem cu un cutit cu lama lata.
kp6
Bagam prajitura la frigider si o lasam cateva ore. Taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si dupa fiecare taietura stergem cutitul si il udam din nou. Este foarte gustoasa !
kp8
Si prima degustatoare, Ana Maria o dulceata de fetita :)
kp7

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


62 de comentarii la „Prajitura Kinder Pingui”

  1. amalia prajitura asta ma omoara..arata foarte bine!!de cand am vazut prima data reteta ma tot chinuie talentul :D insa din pacate aici unde stau nu gasesc frisca lichida si am incercat sa fac frisca de smantana(a iesit foarte buna) dar nu se compara…am auzit ca ar fi si ceva varianta cu crema de lapte condensat, nu sti cum se face? oricum praji ta arata incredibil!felicitari!

  2. intradevar arata SUPER BINE si cred ca e foaret buna am so incerc sapt viitoare pe 29 fiind ziua de nastere a fiului meu cel mic va face 3 anisori,sper sa fie incantat e inebunit dupa dulciurile dela kinder

  3. Amalia ,am facut acuma crema cu capsuni ,am pus 400g capsuni ,cicolata cu frisca ce se fierbe a ramas la fel si am redus din frisca cu care se amesteca la urma ,in loc de 350g am pus 250;are gust mai pronuntat de capsuni si e super ,am taiat si capsuni peste blat si pe urma am pus crema.
    Te-am pupat…

  4. ciao.daca nu te superi ai putea sa-mi spui ce dimensiuni a avut tava in care ai facut foile.vreau sa o fac pe 29 mai,atunci voi face 5 ani de casatorie.multumesc

  5. Am facut-o weekend-ul acesta. E foooooarte buna! Mie nu mi-a iesit asa inalta … in pozele tale pare sa aiba mai multa frisca.. data viitoare pun si eu mai multa! :)

  6. Camelia daca pui frisca naturala nu iasa asa inalta dar e mult mai buna… eu am folosit frisca vegetala … asta sta tare batoasa :)). Ma bucur ca ai avut rabdarea sa o incerci si ca ti-a placut !

  7. Am inceput sa prepar aceasta reteta dupa luni de zile in care salivam gandindu-ma la ea si cu parere de rau a iesit o mare mare porcarie….am folosit cantitatile la jumatate pt ca am vrut sa iasa ceva mai mica, insa chiar si asa glazura cam tare si grosuta se taia greu si avea un gust tare innecacios…ce am salvat din ea a fost blatul care a iesit chiar bun…in rest…imi pare rau…chiar am muncit degeaba
    …frisca de la dorna o chestie innecacioasa…uffff

  8. Anonim imi pare tare rau ca nu ti-a iesit , se pare ca in cazul tau frisca a fost de vina, daca blatul ti-a iesit , mai ramanea crema care e numai din frisca…dacate ajuta cu ceva eu folosesc frisca vegetala MEGGLE ( cutie albastra ).

  9. Luminita nu cred ca are nimic insa sa nu pui foarte multa, frisca va fi prea tare… cred ca poti pune cam 5g de gelatina .

  10. draga Amalia , am reusit sa fac prajitura abia azi,glazura mi-a iesit un pic zgronturoasa, in rest nu am avut probleme, sper sa fie apreciata de musafiri, mie personal mi se pare un pic gretoasa , dar astept pina maine, azi am taiat un pic dintr-un colt ca nu mai puteam de pofta;Paste fericit !

    luminita

  11. MA NUMESC CAMELIA am facut si eu prajituta asta azi dimineata,m-am trezit cu noaptea-n cap, ca deh sunt multe de facut inainte de Pasti,la ora aceasta( 17.30) am taiat un pic din ea , nu am mai rezistat de pofta si sunt DEZAMAGITA , o prajitura gretoasa, glazura un pic rontaie, intr-un cuvant nimic din ceea ce este de fapt si de drept KINDER; sper ca musafirii mei de maine sa ma scape de ea , ca nici copilului meu de 10 ani nu i-a placut; PASTE FERICIT !

  12. Camelia imi pare rau ca nu ti-a placut, nici nu stiu ce sa-ti scriu altceva … sper sa incerci alta reteta si sa fie pe placul tau :).

  13. Sa stii k intru frecvent pe site-ul tau si salivam la praji asta de mult timp…azi am facut-o si eu si arata super (deocandata).Blatul parea cam lipicios deasupra, chiar si dupa ce a fost gata copt…asa ar trebui sa fie? Am probat cu scobitoarea si parea ok, de fapt la sf am si gustat si era super…abia astept sa o scot de la frigider si sa o gust..poop

  14. Am facut praji asta si a iesit gretoasa,dulce,plina de ciocolata intr-un cuvant…extraordinar de buna!:))Imi pare rau ca am facut doar jumatate portia!:(( dar o sa repet reteta cat de curand.A iesit foarte buna cu toate ca sunt o incepatoare in ale bucatariei si asta cred ca a fost a treia sau a patra praji pe care o fac.Nu a fost chiar asa greu si sper sa pot sa iti mai''fur''cate-o reteta.;)

  15. alexandrabutilca e cea care care ti-a lasat commentul mai devreme dar nu stiu de ce nu mai pot lasa comment cu numele meu…:(

  16. Tava mea are 30 pe 23. Ce cantitati folosesc in preparea prajiturii. Am nevoie de un raspuns urmegent. Merci….Tare as vrea sa imi iasa ca a tua.

  17. Am facut pina la urma prajitura asta care a inceput sa ma obsedeze din momentul in care am vazut-o.
    Blatul mi s-a cam lipit de tava.Nu am avut hirtie de copt. Iar dupa o zi de stat in frigider cind il tai glazura de ciocolata e tare si nu se poate minca cu lingurita. Oricum copii is destul de incintati. E o prajitura satioasa.

  18. amalia is adriana.p din alba.am facut praji in weekend dupa cum spuneam,a iesit exact ca a ta din poze.toata lumea a fost incantata de rezultat,eu am insa o nelamurire..de ce trebuie sa adaugi gris?as fi preferat sa pun tot faina.mi se parea ca se simte grisul.oricum pe pe primul loc la mine si la sotul meu ramane tortul cu lapte.sa ai o zi frumoasa!

  19. buna amalia vreau sa-ti spun ca ptr mine esti cea mai buna cofetara am incercat unele prajituri facute de tine si vreau sa-ti spun ca sant o bunatate iar de revelion vreau sa incerc sa fac tortul maresal.ms mult ptr retetele tale.un beso

  20. buna amalia sant fata care ti-am spus ca am incercat sa fac multe prajituri de ale tale ma numesc narcisa si vreau sa-ti spun ca am inebunito si pe sora mea sa intre pe blogul tau de retete si mereu cand fac cate ceva i trimit poze cu ce am facut ca sa o pun si pe ia sa faca. salutari din spania
    un beso

  21. Narcisa esti tare draguta :), multumesc pentru aprecieri iti urez sarbatori frumoase si abia astept sa-mi scrii cum ti-a iesit tortul :)

  22. Amalia as dori sa fac si eu aceasta reteta dar nu prea inteleg la blat, faina cacaoa si grisul peste ce se aduaga? acolo nu inteleg raspunde-mi cat de curand poti vreau sa o fac. Multumesc

  23. draga amalia am si eu o intrebare:tr neaparat sa o tin la congelator?la frigider nu merge?arata delicios dar sincera sa fiu mie si frica sa o fac.

    1. Andreea si mie mi-a fost frica dar pofta a invins teama :)). O sa vezi ca merge foarte usor atat ca sunt multe ingrediente, am revazut acum reteta si iti spun ca merge foarte repede, ai nevoie de un bol mare pentru compozitia de blat, o imparti in doua coci foile si gata. Frisca iti recomand cea vegetala sa nu ai surprize, iar cand pui glazura poti baga la frigider nu e nicio problema, eu am pus praji la congelator sa se intareasca glazura mai repede. Sincer merita sa incerci prajitura e foarte buna. Sunt convinsa ca o sa-ti reuseasca :).

  24. buna Amalia am facut praji si am ales sa fac cu intaritor de frisca crema .nu este asa de buna ca cea cu gelatina,NU FACETI ASA .altfel fff usor de facut desi sunt f multe in grediente.succes fetelor.

  25. Amalia draga,am facut aceasta prajitura de 3 ori pana acum,asta pt ca a devenit preferata copiilor.Am urmat toti pasii si a iesit o nebunie!Unde mai pui ca si arata f.bine,salivezi doar la vederea ei.Acum ma pregatesc sa recidivez,iar copiii trepideaza pe langa mine de cand le-am dat vestea.Multumesc mult!

  26. Buna ! Am facut prajitura asta acum de Craciun, dupa reteta ta. Pot sa spun ca a iesit demential de buna :) , cu o doua mici greseli de ale mele : 1 – nu am impartit chiar bine in 2 parti egale aluatul si mi-a iesit un blat putin mai gros de cat altul, si 2 – am pus peste ultimul rand de crema glazura, care trebuia peste blatul de sus, dar mi-am dat seama la timp, asa ca jumate din glazura 2 mi-a fost impartita, jumate peste crema, jumate peste blat ! Oricum foarte buna, abia astept sa o refac ! Felicitari :)

  27. Ce fel de frisca ii buna? Frisca Hulala ar merge? Vreau sa o fac si eu pentru prima data si sper sa imi iasa. Ce denumire de frisca mi-ati recomanda? Multumesc

    1. Merge si Hulala. Deobicei eu acum folosesc numai frisca naturala, insa la prajitura asta e destul de complicat pentru ca nu are aceeasi „tinuta” crema. Insa si eu daca o refac folosesc smantana vegetala pentru frisca, deobicei Meggle ( cea cu cutie albastra ).

  28. Si daca folosesc smantana vegetala pentru frisca mai necesita intaritor pentru frisca?Si poti sa imi explici mai babeste ce ai vrut sa zici cu fraza asta :700 mililitri de smantana pentru frisca – preparat gata indulcit sau smantana dulce, caz in care se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra sau 2 pachetele de intaritor de frisca?…..Multumesc

  29. Pingback: Prajitura Kinder Pinguin – Glazura de ciocolata – România de astăzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.