Aceasta este ultima prajitura facuta de Pasti , reteta am luat-o de la vecina mea, se face destul de repede si este foarte buna. Blat pufos, crema acrisoara. Rezultat: toata s-a papat :)
- 5 oua
- 300 g zahar tos
- 10 linguri de apa
- 100 g nuca macinata ( puteti pune alune macinate)
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 l lapte
- 4 linguri faina sau amidon alimentar
- 250 g unt
- 150 g zahar pudra
- suc de la o lamaie
- 120 grame ciocolata de menaj
- 70 de grame de unt
- 1 lingura de apa
- 2 linguri de ulei
- Mai avem nevoie de :
- 1 punga mare piscoturi ( 400 g)
- 150 ml lapte
Punem si sucul de lamaie . Rezulta o crema aromata, putin acrisoara.
Bagam tava la rece cateva ore si apoi taiem prajitura cu un cutit inmuiat in apa calda. Este foarte buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Doamne, ce bunaciune!!!
Imi ploua in gura!!!!
Prajitura este intradevar f. buna, o face o matusa a mea dar un pic altfel.
DUPA CUM ARATA CRED CA A FOST DEMENTIALA.TE_AI GANDIT SI LA NOI CAND AI MANCAT NU?APROPO DACA O SA FAC VREODATA UN BEBE 9 LUNI CAT O SA FIE INSARCINATA NU O SA MA UIT PE AICI CA O SA MOR DE POFTA.
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Very nice and tasty!
Flor iti multumesc, daca incerci varianta matusii si o postezi sa ma anunti, sunt curioasa :)cum este .
Alina eu nu pot spera decat sa faci un bebe… cu poftele se rezolva , retetele sunt explicite, tu ai mai incercat din ele asa ca floare la ureche :))!
Oikumene thank you for visiting my blog!
Foarte, foarte apetisant!
Hallo Amalia,
Piscoturi cu Crema de la Albä ca Zäpada , este delicious.Si mult mai nu complicatä. Multumesc pentru Idee.
Salutäri Jacktel
Multumesc pentru vizita, sper sa incerci macar o reteta de pe blogul meu :).
Hallo Amalia,
dacä pentru mine a fost Komentarul acesta „Multumesc pentru vizita, sper sa incerci macar o reteta de pe blogul meu ” poti sä fii sigurä cä o sä incerc si nu numai una.
Salutäri Jacktel
Jacktel abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit!
Hallo Amalia,
iti pot spune de acuma cum ies. Minunat.
Cremä de Limone cu Piscoturi si Biskuit cu Nuci, ce vrei mai mult.
Cum am un pic de Aer le si fac si le postez.
Salutäri Jacktel
Amalia te rog un raspuns mai urgent!! Ce marime are tava in care ai copt blatul??? Si eu vreau sa o fac de revelion , cu siguranta este o bunatate!!! Ai niste retete super!! Noul an sa -ti aduca tie si familiei tot ce va doriti, cu sanatate si fericire. La multi ani! Geta
Geta, urgent urgent, noroc ca mi-am citit mail-ul :). Tava in care am copt blatul este cea de la aragaz putin mai mica dimensiunea ca am pus margini detasabile… 35×35 ar fi, acum o adaptezi tu daca ai tava de copt prajituri stii tu din aceea cu margini inalte e ok. Sa-mi scrii cum ti-a iesit. An Nou fericit iti urez si eu :)!
Multumesc din suflet!!!!Sigur iti voi scrie cum va iesi. Inca odata mii de multumiri si La multi ani!! Geta
La multi ani 2010!! Revin cu vesti:)), prajitura a fost de vis cred ca daca faceam 2 portii nu erau de ajuns!! A fost excelenta, a iesit super pana si glazura ( unde eu sunt un antitalent). Multumesc inca odata pentru reteta si pentru bunatatile care le impartasesti cu noi. Un an excelent. Pa pa
Georgeta cu drag si un An Nou plin de bucurii !
vreau sa iti multumesc ca iti iei din timpul tau sa ne pui si noua poze si directii!!!
am facut prajitura si e super simpla, si o bunatate!!!!!! de nedescris. am primit aprobare de la sot, deci e mare lucru!!! ;-)
mersi inca o data mult de tot!!!
buna amalia!am si eu o problema:am incercat sa bat untul spuma cu zaharul pudra cu mixerul dar mi s-a taiat…tu cum ai facut?ce unt ai folosit?
Unt cu 80% grasime… daca ti se taie inseamna ca are apa … poti sa pui putin praf pentru crema de prajituri in el si o sa se intareasca. … desi cred ca e prea tarziu :(.
iti multumesc mult pentru raspuns.cred k asta s-a intamplat.eu am avut unt de 60% grasime si knd am inceput sa il mixez nu se lega.dar apoi am dres-o:D .am pus invers:untul in crema cu lapte si a iesit oarecum ceva…dar data viitoare vreau sa iasa perfect!iti multumesc pt toate retetele pe care le impartasesti cu noi.am mai incercat si au iesit f bine!
Mmmmmmm, sa stii ca crema asta de unt cu faina fiarta o foloseam pe vremuri la toate prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii si la toate torturile, doar ca mai schimbam aromele in loc de lamaie faceam doar cu vanilie sau cu esenta de migdale sau puneam cacao si rom dar crema asta merita toti banii.Am incercat si eu buttercream din ala american doar unt cu zahar pudra si o lingura de lapte si vai ce gretoasa este.In schimb asta cu faina fiarta sau amidon poti sa o mananci cu lingura.Cand o faceam cu vanilie ziceai ca e frisca.Inca ceva de preferat este faina decat amidonul pentru ca imi spunea cineva ca amidonul inmoaie crema si retine apa astfel incat se poate taia untul indiferent de cat de gras este.Amalia toate retetele de la tine mi-au reusit.Tot inainte ca ne esti draga!!!!!
Kamy m-ai bagat la idei cu amidonul :)… crema asta si mama o folosea la diferite prajituri, aici iti dau dreptate :). ma bucur ca iti plac retetele mele sper sa incerci cat mai multe, pupici!
blatul trebuie insiropat??? vreau si eu sa o incerc:)))
Nu, nu se insiropeaza, sper sa-ti placa prajitura, sa-mi scrii cum ti-a iesit:).
Am sa o incerc saptamana asta. Abia acum am dat de situl tau, prima prajitura a fost cea tavalita prin cocos, a fost o minunatie!!! am dus si la colegele mele la servici care sunt italience (eu locuiesc in Italia) si au fost super incantate!! Te pup
Pupici si munca usoara :) !
PRAJITURILE TALE SUNT SUPER GUSTOASE –DAR CREMA –NU CU FAINA –INLOCUIESTE FAINA CU BUDINCA SI –SUNT FANA TA !
:) multumesc pentru sfat :)