Cartofi zdrobiti

O chestie super simpla pe care a fost musai sa o incerc după ce am văzut o pe un blog.

Pentru că îmi plac cartofii mereu știu de care sa cumpăr asa ca pentru aceasta rețeta am ales cartofi mici noi. De preferință la fel sa faceți și voi, o să vedeți imediat de ce :)

Cartofi zdrobiti
Avem nevoie de:
  • 1 kg cartofi noi ( mai mici)
  • sare, piper
  • putin ulei
  • verdeturi aromate ( rozmarin ar fi ideal, busuioc sau oregano)
  • ulei de masline
  • parmezan
Spalam bine cartofii si ii fierbem pana când furculița intră ușor în ei. Incingem cuptorul la 200grade Celsius , punem putin ulei de masline intr-o tava si asezam cartofii intregi la distanta unul de altul.
Apasam pe fiecare cu ustensila pentru piure, apoi rasucim la 90 de grade si mai apasam o data.
Punem peste cartofi puțin ulei de măsline apoi presaram pe fiecare sare grunjoasa, piper și rozmarin tocat sau cimbru.
Adăugăm parmezan ras fin deasupra  si coacem timp de 15-20 minute pana se rumenesc frumos.
Așa arată când sunt gata
Servim ca garnitura la un gratar sau ca atare.
Reteta este preluata de aici.
Later edit
Am refăcut pozele și am pus parmezan :), în 2009 nu l foloseam atât de des și dacă stau bine sa ma gândesc cred ca era și foarte scump.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Cartofi zdrobiti”

  1. wow..ce tare…ce idee..ce buni trebuie sa fie ….mmmm…….gata nu ma mai gandesc mai bine ma duc spre cuptor:))si ma apuc de treaba….te asteapta niste premii la mine!daca ai timp si vrei sa le ridici te astept!te pup

  2. M-ai dat gata cu prima poza! Noroc ca e aproape miezul noptii la mine, ca altfel m-apucam de zdrobit cartofi ;)
    Te asteapta un premiu la mine! pupicei!

  3. Ala mie imi plac cartofii sub orice forma asa ca atunci cand gasesc o reteta simpla sau mai complexa nu o ratez :)).

  4. Un singur lucru vreau sa iti spun draga Amalia: sunt senzationali. Pana acu m-am ferit de rozmarin, dar combinatia e mortala. Pot spune ca de mult nu am mancat asa cartofi deliciosi…si totusi atat de simplu de facut. Iti multumesc pentru reteta. Pupicei

  5. Claudia mie-mi place f mult rozmarinul, dar odata am pus prea mult la o friptura de pui … era asa aromata ca nu am mancat cateva luni rozmarin :)) apoi am revenit :). Ma bucur ca ti-au placut, weekend placut !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.