Cum vine weekendul cum vine si prajitura :)). Din prajitura asta am gustat la vecina mea si mi-a placut faptul ca avea budinca deasupra. I-am cerut reteta si am incercat-o ( o are de pe net , fetelor daca o recunoasteti sa-mi scrieti sa pot posta sursa).
Ingrendiente:
4 oua
300 g faina
250 g unt
250 g zahar + 6 linguri ptr budinca + 4 linguri pentru presarat deasupra
1 praf de copt
50 g amidon alimentar
1 plic zahar vaniliat
1 kg prune
3-4 mere
750 ml lapte
2 budinci de vanilie
Prima data facem budinca din lapte, 6 linguri de zahar si praful de budinca. Lasam sa se raceasca acoperita cu o folie de nylon ca sa nu se faca pojghita , adica imediat ce stingem focul punem folia pe budinca.
Scoatem samburii la prune si le taiam in jumatate. Merele le curatam si le taiem felii.
Apoi se freaca untul cu zaharul pana devine ca o crema ( nu este neceasar sa amestecati pana se topeste zaharul, doar cat sa se omogenizeze, adaugam pe rand ouale mixand bine dupa fiecare, zaharul vaniliat si praful de copt stins cu putin suc de lamaie sau otet. Faina o amestecam cu amidonul ( daca nu aveti amidon inlocuiti cu 80 g faina) si o adaugam treptat la compozitie pana rezulta un aluat destul de tare . Eu am renuntat la mixer si am amestecat cu lingura.
Punem aluatul in tava unsa si tapetata cu faina ( pentru a-l intinde mai usor il puneti in mijlocul tavii si cu lingura il intindeti spre margini).
Prunele si merele le asezam deasupra apoi punem si budinca , presaram 4 linguri de zahar ( daca aveti puneti si cativa fulgi de migdale) si coacem la foc mic 50 de minute. Eu am presarat deasupra dar dupa ce-am scos-o din cuptor fulgi de cocos, puteti pune de exemplu nuca macinata
Cand budinca s-a rumenit prajitura este gata.
Lasam sa se raceasca si o taiem felii.
Datorita budincii cred este mai deosebita decat clasicele prajituri cu fructe. La iarna ma gandesc sa o incerc cu fructe din compot
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ce bunatate de prajitura ai facut!
Magnifique gâteau, Amalia. Bravo.
Hallo Amalia,
foarte creativä Combination si gustoasä.Compliment mare.
Si Präsentation ca de obicei super.
Multe Salutäri Jacob
Buna, bravo pt talentul tau si pt perseverenta. Te urmaresc de multa vreme si te apreciez tare mult.
Reteta asta am vazut-o acum aprox. 2 ani pe aventuribubulinare.com (nu mai sunt sigura ca asta e linkul corect), dar era doar cu prune si deasupra cu fulgi de migdale si budinca de vanilie. Am incercat-o, mi-a placut tare mult, dar nu prea mi-a placut cum s-a comportat budinca in cuptor, parca s-a taiat oarecum. Tu ai avut aceeasi experienta? Chiar as mai vrea sa incerc reteta, dar acest aspect ma cam face sa aman 'reexperimentarea'.:)
Numai bine,
Anamaria
ce ma bucur ca ai revenit! >:D<
iti urmaresc blogul de aproape un an de zile ! felicitari pt tot efortul depus aici
Foarte apetisanta arata ! Imbierea de gusturi…yammyyyy… o seara placuta ! Cami
Oana multumesc mult am si papat-o deja :)).
Espérons vivement de l'essayer aussi:). Désolé la version que je peux vivre seulement avec le dictionnaire.
Jacob multumesc esti tare dragut ca intotdeauna…sper ca te-ai chefuit sambata asta am auzit ca a fost sarbatoare mare in Germania .
Draga Anamaria , eu am indraznit aproape sa dublez cantitatea de budinca si nu s-a intamplat nimic…pe parcursul coptului am vazut ca a inceput sa bolboroseasca pe margini dar apoi s-a linistit… acum ma gandesc ca am facut si budinca mai concentrata in reteta scria 1 plic de budinca si 500 ml de lapte eu am pus 2 la 750 ml de lapte. Eu zic sa o incerci asa :). Te rog sa-mi scrii cum ti-a iesit, iti tin pumnii !
Anonim te pup ! Si eu abia am asteptat sa postez …in perioada in care nu am avut aparat nici nu am gatit mare lucru spre disperarea sotului :))… acum am de recuperat . Iti urez numai bine :)
Cami multumesc si te imbratisez cu drag :).
eu cred ca e o bunatate:))