Pentru un vas mare de gogosi avem nevoie de :
1 kg faina
3 galbenusuri
aprox 400 ml lapte caldut
esente de tot felul ( coja de lamaie sau portocala , rom)
100 g unt
1/2 cana zahar
50 g drojdie
Frecam drojdia cu putin zahar, faina si lapte caldut si lasam sa creasca . Cand s-a umflat , cernem faina intr-un vas mare, adaugam galbenusurile, esentele, zaharul si amestecul cu drojdie. Framantam de zor adaugand treptat laptele caldut in care am pus untul sa se topeasca, pana obtinem un aluat care se desprinde de vas. Lasam sa dospeasca acoperit 1 ora.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
AMALIA MAI DAT GATA CU GOGOASELE TALE :) LA NOI SE ZICE CIURIGHELE :)) DA,NU AM MANCAT DE FF MULT TIMP POATE DE 5 ANI SI ACU, CA AM RETETEAT AEXACT AO SA INCERC DAR ,PE RAND PA
Anca sper sa-ti reuseasca, la noi le spune uscaturi insa numai forma e valabila in cazul de fata, reteta ptr uscaturi sau minciunele este un aluat nedospit cu praf de copt.
Da, si la noi le zicem ciurighele :) Nici eu n-am mancat tare de mult … Si mama mea le face tare bune ;)
Vai Amalia ce pofta mi-ai facut cu gogosile astea ,noi le zicem frunze…nu le-am mai facut de ceva timp si tare bune mai sunt,cred ca pe saptamana viitoare ca nu mai sunt asa ocupata.
Te pup cu drag de la orastie!
acum ca sunt mai libera o sa fac si eu ptr ca nu am mai mancat de multa vreme.si daca am reteta de la tine sigur imi reuseste.multumesc mult amalia.pup
Amalia,ce faci cu 100 gr unt din reteta?
Trebuie de incercat…. mm ce bune par.
o sa le fac copilasilor mei ceva nou:P ms