Spirale cu sunca

Reteta se numeste „Lumachelle Orvietani” este o gustare sarata de origine din Umbria, Italia. Am denumit-o altfel pentru ca m-am gandit ca putina lume o cunoaste sub denumirea originala. Am salvat-o mai demult de pe blogul Annice&Cannela, mi s-a parut tare gustoasa si sa stiti ca nu m-am inselat.

Ingrediente pentru 12 bucati:
250 g faina
140 g apa
100 g bacon
50 g pecorino ( am citit ca este o branza de oaie mai speciala, eu am pus cas)
10 g untura ( puteti inlocui cu 2 linguri ulei)
1 lingura ulei
12 g drojdie
putina sare
putin piper

Se amesteca pana se omogenizeaza faina cu apa si drojdia . Se adauga sare, piper si branza rasa apoi uleiul si untura. Acoperim si lasam sa dospeasca 45 de minute.
Sunca o taiem bucatele mici si o adaugam la aluat.
Rupem bucatele de 50 g m rezulta 12 bucati . Luam o bucata de aluat, o rasucim intre palme pana se subtiaza, apoi o rulam ca o spirala dar nu foarte strans.

Incingem cuptorul la 190 de grade. Punem spiralele in tava si le lasam sa creasca 20 min.

Coacem 15 minute la 190 de grade si apoi inca 15 la foc mai mic ( 150 grade) , pana se rumenesc frumos.
Se pot servi ca mic dejun , aperitiv la o bautura sau pur si simplu ca o gustare .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Spirale cu sunca”

  1. Pingback: Miremirc - Spirale cu sunca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.