Briose aperitiv cu sunca si ardei



O reteta de aperitiv pe care am incercat-o inainte de sarbatori.
Ingrediente pentru 8 persoane:

250 g sunca de Praga sau jambon
1 ardei rosu mare
300 g faina
1 pliculet cu drojdie uscata
250 ml smantana
125g unt topit
1 ou
60g cascaval ras
sare, piper, ulei pentru forme
1 ou pentru uns desupra

Sunca si ardeiul se taie cubulete. Se amesteca restul ingredientelor, se sareaza si se pipereaza apoi se incorporeaza sunca si ardeiul taiate. Amestecul obtinut se lasa la dospit o ora. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se ung bine cu ulei formele de briose, (daca nu aveti, puteti folosi o forma de chec) si se umplu locurile cu aluat ( sa fie pline mai mult de jumatate). Se ung cu ou batut si pun la copt aproximativ 20 de minute ( le incercam cu scobitoarea sa vedem daca sunt coapte).



Dupa ce sunt coapte se scot din forma si se repeta operatiunea pana la terminarea compozitiei.

Se servesc calde sau reci, insotite de o salata. Reteta o am de la o colega de servici :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Briose aperitiv cu sunca si ardei”

  1. Draga Amalia, ce coincidenta! Chiar cautam o astfel de reteta si-i scrisesem Danei2dor, daca pot face tarta cu legume, in forme de briose. Si uite ca tu vii cu reteta! Chiar ma bucur! Vreau sa le fac pentru ziua baietelului meu, alaturi de alte gustari. Sper sa fie, la fel de reusita reteta, ca toate celelalte pe care le gatesc de la tine. Doamne'ajuta!

  2. Pingback: Miremirc - Tarta aperitiv cu sunca si ardei

  3. Pingback: Briose aperitiv |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.