Spaghetti all’Amatriciana





Mi-am propus in seara asta sa gatesc paste ( pentru sotul meu, eu am mancat un mar :)) si azi am facut o reteta foarte simpla. Am citit ca reteta originala este din Amatrice un mic orasel din Italia, pun si o poza pe care am gasit-o pe net care mi s-a parut foarte faina .

Bineinteles ca eu am facut mici modificari, functie de ce/cat am avut prin frigider.

Ingrediente:

150 g bacon ( in reteta scria 100g )
250 g spaghetti ( in reteta scria 400g)
1 chilli
1 lingura ulei
1 ceasca vin alb sec ( eu am pus roze)
350g rosii fara pielita si samburi ( eu am pus bulion stiu ca ma certati dar de unde sa gasesc eu in ianuarie rosii buune si carnoase)

Punem apa la fiert pentru paste si apoi fierbem pastele conform instructiunilor de pe punga.
Taiem baconul felii si il prajim in ulei pana cand partea de grasime devine transparenta. Turnam vinul si lasam pana acesta se evapora. Scoatem apoi baconul pe o farfurie si in uleiul ramas punem rosiile taiate . Lasam sa fiarba pana se inmoaie, eu am lasat bulionul cateva minute deoarece acesta este deja fiert. Scurgem spaghetele de apa fiarta si le punem in tigaie peste sos.


Adaugam si baconul si amestecam. Servim cu piper deasupra si branza rasa .
Parerea mea foarte buna, reteta imi era cunoscuta, ceva asemanator faceam cand eram studenti in camin, bineinteles adaugam si ceapa si usturoi dar cred ca vinul ii schimba total gustul.
Reteta este preluata de pe www.giallozafferano.it

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Spaghetti all’Amatriciana”

  1. nu se gasesc rosii conservate? n-am mai fost in romania demultisor, dar am inteles ca sunt disponibile multe, inclusiv rosii intregi fara pielita, cubulete si chiar rosii pe grill taiate cubulete.
    oricum sunt convinsa ca si cu bulion e la fel de bun :)

  2. Buna Dana, se gasesc conservate dar eu am avut o patanie urata cu o conserva de rosii in bulion si de atunci nu prea cumpar decat la nevoie, dar tu nu ma bagi in seama si respecti reteta :)). Te pup !

  3. Hallo Amalia,

    Mincare feinä si foarte gustoasä ai fäcut. Eu o fac in Iarnä cu citeva Rosii uscate ( pentru mai mult Aroma) si pe lingä Rosii care Iarna sint mai släbute la Gust.Rosii din Dosä nu folosesc sie eu ca si Tine , nu prea am Incredere…..
    Se mänincä asa cum ai servit-o Tu , da in Germania a devenit Obicei cam la orice Pasta sä se radä proaspät Parmegiano Regiano..

    Multe Salutäri din Nürnberg
    Jacob

  4. Tocmai ce am terminat de mancat acest tip de paste :) Au o aroma … hmmmm … cel putin interesanta, poate vinul mi-a fost putin ca acrisor. Dar e o idee excelenta pt o masa usoara, zic eu. Mersi de idee ! :)

  5. Si noi mancam paste acasa, imi place sa cumpar mai ales acele paste proaspete care se gasesc ambalate in vid si special pentru ele am intotdeauna cateva conserve de rosii cubulete de la Cirio (se gasesc la supermarket, eu le iau de la Metro). Incearca si varianta asta, eu n-am avut niciodata surprize neplacute cu ele. Te pup!!

  6. Hello Amalia,
    Doresc sa iti fac o recomandare. Sos de rosii Passata in loc de bulion, eu zic ca e mult mai bun. Marca Cirio. Gasesti la Hipermarket-uri chiar si la Billa am vazut.
    Felicitari pentru blog. E delicios :P
    Salutari din Timisoara,
    Cristi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.