O reteta foarte rapida des intalnita ( mai demult) in randul prostituatelor care aveau putin timp de petrecut in bucatarie … ei da, chiar asa scrie cineva intr-un comentariu la aceasta reteta :) . Adevarul e ca-i rapida. Maxim 20 de minute si obtinem niste paste delicioase.
Ingrediente:
4 anchoa ( file)
5 linguri ulei de masline
2-3 catei usturoi
100g masline negre ( eu am cumparat gata taiate)
250g rosii ( pasta de tomate, bulion, rosii bucati la conserva)
1 lingura capere ( nu am avut , se pare ca nu mai gasesc nicaieri )
250g spaghete
1 lingura patrunjel verde tocat
sare, piper
Daca folositi rosii proaspete le opariti , apoi scoateti pielita, semintele si le taiati cuburi. Punem apa la fiert pentru spaghete .
Spalam ansoa si caperele sub jet de apa ca sa le desaram, apoi le stergem cu un servet uscat.
Intr-o tigaie punem uleiul, lasam sa se incinga si adaugam usturoiul intreg, maslinele fara samburi si taiete felii, ansoa taiate bucatele marunte si caperele. Lasam cateva minute apoi adaugam rosiile ( in cazul meu bulionul ) si fierbem la foc mic 10-15 minute. Potrivim de sare si piper.
Intre timp fierbem spaghetele al dente, le scurgem si le punem in tigaia cu sos.
Lasam cateva secunde si servim imediat cu patrunjel verde deasupra. Eu am pus si putin praf de chilli sa fie mai picante.
Reteta este preluata de pe giallozafferano.it cu mici modificari.
PS. Sa-mi scrieti unde gasiti capere in Cluj .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia caperri gasesti la Kaufland sau la supermarketuri din aceleacu produse din strainatate mai mult :)
Am facut chiftelutele, au iesit super bune.
Te-am pupat!
eu am vazut in Billa,unde-s uleiurile de soia si alte chestii mai exotice. Btw,eu sunt cea care ti-a comentat cornulete in doua culori. Ziceam eu atunci ca prima ..si ultima data(deocamdata)..i-am mancat in caminul de medicina de la o colega din C. Turzii:). Imi place blogul tau si am incercat deja multe din retetele tale,odata trebuie sa-ncerc si 'celebrele' cornulete:).
Pupice si mult spor la gatit si-n tot ceea ce faci!
Frumos site ! Te invitam sa te inscrii pe http://e-blogdirector.blogspot.com/
Multumim !
Salut Amalia, minunata reteta, ti-a iesit…de milionane. Imi programez de mult sa fac spaghetti-le astea si nici pana acuma nu le-am facut. Am primit o carte cu retete italienesti si acolo am vazut-o si mi-a cazut cu tronc :)
Cat despre capere in Cluj…caut si eu de ceva vreme si nu am gasit
Arata brici, sunt convinsa ca sunt si bune!!!
Capere – la Metro, eu de acolo mi-am luat ultima data un borcan mai mare (de 950 g) de capere in otet de vin, grecesti; cantitati mai mici nu aveau dar nu-mi strica, le folosesc destul de mult la paste, peste si la sosuri pe baza de rosii sau maioneza.
Iza de la Kaufland cumparam deobicei insa acum nu mai aduc, am intrebat ieri :(.
Lina multumesc mult, la Billa nu am fost, ca nu mi-e in drum :)) , ma duc si verific.
Multumesc, o sa ma inscriu :).
Ina sa respecti intru totul reteta ( nu ca mine ) … cat despre capere ia uite ce scriu fetele, la Billa si la Metro :).
Catalina multumesc mult, la cat am cautat sa stii ca-mi iau un borcan mare sa nu mai am probleme :).
la Billa nu am mai fost de cativa ani buni, la Metro am fost chiar ieri dar nu le-am zarit. Cand mai merg o sa ma uit mai bine :)
Oki, astept :).
Amalia, eu aseara am vazut la Plus capere, intrun borcanel destul de mic :)
Zi faina !
Buna Ama, eu am o reteta tot de pe un site strain,nu mi aduc aminte care, dar exista si sunculita in reteta, o sunca speciala italieneasca, eu am folosit jambon,si a iesit f bun.
Probabil sunt f bune si fara sunca,arata f bine oricum.
Miki multumesc, musai sa cumpar vreau s afac pizza napoletana :).
Vlad tot ce-i posibil…de aceea nu am scris ca e reteta originala. Si apoi italienii folosesc sunca si branza total diferit de ce se gaseste la noi …eu zic sa le incerci cu sau fara sunca, sunt usoare si bune :).
dincolo nu sunt scumpe deloc caperele,pacat ca nu stau in cluj ca ti-as aduce cateva borcanele,dar oare sunt de mai multe tipuri??ai scris ca trebuie taiate bucati mai mari,dar caperele(cel putin pe care le-am folosit eu)nu sunt mari deloc,dimpotriva,nu am ce taia din ele .
Oare de ce oi fi scris asa ? :)) Cred ca am tradus gresit reteta , stiu ca sunt destul de mici nu se taie :). Multumesc mult pentru comentariu, modific acum reteta .
off…scuze ca apar anonim,dar inca nu stiu cum sa-mi fac un blog,mai incerc,si sper sa imi iasa de data asta ;)),si sper ca nu esti supi ca am intrebat de capere :D, super retete .esti cea mai grozava bucatareasa online :* pupici.claudia.
le-am testat si eu…doar ca fara capere pentru ca pretul la anchoa mi s-a parut destul de mare si am zis sa mai fac economie….
gustul e foarte bun,e ceva nou pentru mine… super reteta!!!
felicitari!
Alina eu am gasit anchoa la oferta, altfel nu prea cumpar nici eu ca este prea scumpa :). Ma bucur ca ti-a placut reteta !