Tocana a la Cazino

Stiu ca e cald si mancam multe salate , mai greu e cu sotul meu care fie vara fie iarna musai sa gatesc cu carne :). Titlul retetei suna destul de pompos , sincer nu stiu de unde vine denumirea asta insa va pot scrie ca rezultatul e pe masura asteptarilor :)

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 800 g cartofi
  • 400g mazare
  • 2 cepe ( eu am pus ceapa verde)
  • 150g smantana 20% grasime
  • 4-5 linguri ulei
  • sare, piper

Taiem carnea cuburi mai mari, le saram si le prajim in ulei ( in tigaie si fac o mica precizare, investiti intr-o tigaie de inox sau fonta , eu nu sunt adepta tigailor de teflon) pana se rumenesc frumos. Le scoatem apoi in cratita de gatit si in uleiul ramas prajim ceapa taiata felii cateva minute apoi o punem peste carne. Completam cu apa ( vezi foto ) si lasam sa fiarba la foc mic. Cand carnea este fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si mazarea ( daca folositi mazare de la conserva o adaugati cand cartofii sunt aproape fierti). Lasam sa mai fiarba 20 de min. Separat dizolvam smantana in 100 ml apa si o amestecam cu 2 linguri de faina. Adaugam peste tocana , amestecam cu grija pana se ingroasa sosul . In reteta scria ca se serveste cu felii de ou fiert deasupra insa mie mi s-a parut prea consistenta asa ca am renuntat la ou.
Reteta este preluata din Ghidul gastronomic al Romaniei .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Tocana a la Cazino”

  1. Buna Amalia!
    Am facut si eu tocana asta aseara. Este periculos de buna. Periculos pt ca am facut-o seara si nu ma puteam abtine sa nu mananc. Sosul seamana cu cel al ciupercilor tale cu smantana. Adica foarte bun. Iar carnea daca o fierbi bine devine foarte frageda. In concluzie nu o sa o mai fac niciodata seara, sau cel putin nu pana nu o sa slabesc vreo 10 Kg, ca sa pot manca linistita. Multumesc pt reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.