Imi plac crochetele la nebunie. Cu ciuperci, cartofi, conopida, dovlecel. Si mai imi plac si fish-fingers, chestiile alea congelate ce cred ca numai peste nu contin :). Azi am facut crochete de cartofi. Rapide , daca ai cartofi fierti cu o zi inainte :)).
Ingrediente:
- 500g cartofi fierti si curățați sau piure de cartofi
- 1 ou
- 2-3 linguri faina
- sare, piper
- 100g cașcaval ras
- putin usturoi zdrobit ( v-am scris ca pun usturoi aproape in orice )
- ulei pentru prajit
- pesmet
Dam cartofii pe razatoarea cu gauri mici, adaugam faina, oul, sarea, piperul si usturoiul zdrobit si amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem o chestie cremoasa. Adăugați și cașcavalul ras.
Formam cu mana uda bastonase sau chiftele si le dam prin pesmet, apoi le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta.
Le scoatem si le servim calde. Pe farfurii albastre, ca albastrul taie pofta de mancare ( asa am citit undeva :)).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Cu farfuriile albastre chiar m-am distrat:))))
Am si eu canapele albastre in sufragerie, asta inseamna ca trebuie sa arunc bicicleta eliptica:)))..
Scuze ca am lungit gluma, dar ai fost foarte nostima.
Despre crochete pot sa-ti spun ca se adauga in lista mea. Multumesc si pt ras si pt reteta.
Liana
Multumesc Liana , nu m-am putut abtine sa nu scriu despre culoarea albastra in mancare :)).
Ce bine ar fi sa fie asa..cu albastru ma refer nu a-si privi nimic inainte de mincare decit …ALBASTRU…poate mai elimin niste kilo in plus.
Multumesc de retet:):)
zice ca albastru alunga si mustele !
asa ramanem singurele pofticioase la crochete !
Mai demult faceam si eu reteta asta….dar eu le faceam ca piftele…sunt foarte bune…si recunosc….forma asta de baghete le face si mai apetisante :)
Bune si aspectuoase crochetele! Si…interesanta ideea cu farfuriile albastre :)
Pingback: La retete… inainte! « Inside These Lines
Amalia, cartofii trebuie fierti inainte??
Da, scrie in reteta :)