Suna pretentios dar e foarte gustos . E si o melodie dar alte versuri :)). Daca l-am incercat si eu inseamna ca e accesibil :). Desigur, sper sa nu citeasca reteta vreun bucatar ca poate rade de mine, dar asa l-am facut, asa l-am pozat , asa il postez.
Ingrediente pentru reteta de sufleu de conopida
- 1 conopida aprox 600 g
- 3 oua
- 400 ml lapte
- 3 linguri de faina
- 60 g unt
- 200 g branza rasa (cas, cascaval)
- putin pesmet, sare
Cum se face sufleul de conopida?
Desfacem conopida buchetele mai mici si le fierbem in apa cu sare ( puneti mai multa sare, conopida absoarbe multa) . Lasam sa se raceasca si preparam sosul .
Incingem untul, adaugam faina si amestecam energic. Adaugam putin cate putin lapte , amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Eu am pus si putina vegeta (scuuze) puteti pune sare si putina nucsoara. Focul trebuie sa fie la minim.
Adaugam branza rasa si amestecam .
Lasam sa se raceasca si apoi adaugam galbenusurile pe rand amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor peste cap ca si la blatul de prajitura.
Ungem un vas cu unt, apoi il tapetam cu pesmet si punem buchetelele de conopida. Punem sosul peste conopida
si bagam la cuptor la foc mic timp de aproximativ 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Nu deschidem ușa cuptorului in timpul coacerii pentru că ssufleul se poate lasa.
Servim fierbinte.
Reteta o am dintr-o carte de bucate de Didi Balmez.
Poze cu reteta incercata
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, nu stiu cum sa iti dau un premiu pentru tot ceeea ce faci, ca sunt la inceput cu blogul meu sa mai stiu sa pun si premii, dar cu siguranta voi face aceasta reteta, nu am mai facut-o de ceva vreme, iti multumesc pentru ca mi-ai adus aminte de ea si mai ales de gustul eu yammmy.
Felicitari in tot ceea ce faci, te pup
nu cred ca vreu-un bucatar ar rade de tine…ai urmat pasii de baza in arta de a face un souffle si ti-a iesit exceptional. Felicitari!
Ce bine suna si arata! am sa fac si eu la cina!
Buna Amalia
Sunt o frecventa vizitatoare a blogului tau cam de 1 an si ceva. Nu pot sa-ti spun cu cata incantare fac retetele tale pt. ca sunt foarte gustoase si rapide. Esti pe gustul meu (si eu tot in capricorn sunt). Te pup si iti multumesc pt acest sufleu delicios pe care o sa-l incerc cred cu brocoli.
Georgina draga cu brocoli cred ca ar trebui sa incerc si eu , astept sa gasesc la un pret mai bun :). Te pup si spor la gatit!
Felicitări pentru rețetă!
toate retetele tale sunt foarte usoare si gustoase…felicitari :))
multumesc mult!
Eu nu pricep unde intra pesmetul………..
Tapetam vasul cu el, multumesc pentru atentionare, acum am vazut ca am scris faina in loc de pesmet :)
O reteta excelenta…a fost foarte gustos.
Ma bucur ca ti-a placut :).
vreau sa stiu daca conopida este inerzisa la anumite boli de stomac.
vreau sa stiu daca conopida este inerzisisa la persone cu probleme la stomac.
amaaaaa…..chiar ma gandeam cum sa fac sufleul ca nu-mi prea placea cum il faceam…..si l-am facut dupa reteta aceasta.DEmential!!!!!!!!!!!!!!!!! te pup.
Are rost sa-ti scriu ca in cel incercat ultima oara in loc de nucsoara am pus curry in sosul bechamel? Nu, dar tocmai ti-am scris :)) Sa nu incerci varianta asta :)). Pup si eu!
Am facut sufleul dupa reteta ta deja de multe ori si am vrut sa iti multumesc, pentru ca de fiecare data iese gustos si arătos si impresionez musafirii. :)
Ma bucur si sa stii ca se numara printre retetele mele preferate cu conopida :).