Mancare de mazare cu carne de vitel

Mancare de mazare cu carne de vitel – o reteta gustoasa si usor de facut, poate fi un preparat ideal pentru masa de pranz sau cina.

Ingrediente pentru reteta de mancare de mazare cu carne de vitel

  • 700 g carne de vitel
  • 700 g mazare congelata
  • 200 ml bulion sau suc de rosii
  • 1 morcov
  • 2 cepe mari
  • sare, piper, 2 linguri boia

Cum se face reteta de mancare de mazare cu carne de vitel?

Se toaca ceapa marunt si se caleste in 4 linguri de ulei.

Se taie carnea bucatele, se condimenteaza cu sare si piper si se  adauga peste ceapa calita.

Se lasa cu capac pe foc pana scade zeama lasata de carne.

Se adauga boiaua ,morcovul taiat, se mai amesteca de cateva ori si se completeaza cu apa pana se acopera carnea.


Cand este fiarta se adauga mazarea congelata si se mai lasa sa se faca la foc mic pana mazarea este fiarta.

Se amesteca separat 1 lingura de faina cu 200 ml bulion sau rosii pasate si se pune peste carne si mazare.

Se serveste cu marar sau patrunjel verde.

mancare-de-mazare-amalia-1

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Mancare de mazare cu carne de vitel”

      1. i-auzi si la „inteligenta” asta…! zi sa mori tu, desteapto, ambele sunt corecte, zici?? mwahahaha… mai ai frati pe-acasa?? ineaca-i!

    1. Asa ceva……nu are omul voie sa greseasca , ca vin repede profesorii de gramatica sa corecteze..dc nu va vedeti de treaba voastra ???? Mai intai apreciati reteta si lasati figurile astea de intelepti

  1. Anonim, am corectat :)…de multe ori nu sunt atenta atunci cand scriu, ma gandesc mai mult cum sa fiu mai explicita plus ca ma sigrabesc.Dar asta nu e o scuza :) asa ca iti multumesc pentru corectura.

  2. eu fac mancarea asta cu carnat polonez sau cabanos si la sfarsit adaug si putina smantana, o mai deschide la culoare si ii da un gust mai dulceag, care mie imi place nemaipomenit si pun si marar si patrunjel. foarte apetisant arata mancarurile tale

  3. Iti multumesc pentru aprecieri, smantana este preferata mea :) asa ca o sa incerc si varianta propusa de tine. Te astept si cu alte idei :).

  4. Era aproape perfect daca spuneai cand se adauga piperul si sarea, minutele cu aproximatie pt. fiecare nivel de preparare etc.

  5. Anonim nu intotdeauna scriu foarte explict retetele,se intampla sa ma grabesc cand le postez … sau poate din rutina nu mai calculez timpul de preparare :).

  6. moamaaaaaa deci mi’a iesit o mazare de imi venea sa o mananc pe toata si este pentru prima oara cand fac mancare, iti multumesc ma’i ajutat foarte mult
    <3

  7. Pingback: zamoca

  8. Multumesc pentru reteta. Instructiunile au fost atat de folositoare incat si pentru un incepator ca mine a fost usor sa fac o mancare de mazare foarte delicioasa.
    Multumesc.

  9. am facut azi aceasta reteta , pot sa spun ca a iesit delicios , de felul meu nu ma impac cu bucataria sub nici o culoare , dar repet , a iesit delicios ….chiar acum mananc rezultatul muncii la bucatarie :):):)
    MULTUMESC !!

  10. Foarte gustoasa mancarica, cat despre greseli , acestea nu se mananca si este omenesc sa gresim… Ai multa rabdare sa raspunzi atat de dragut tuturor comentatorilor mai mult sau mai putin educati, mult succes in continuare!

    1. Multumesc, incerc sa răspund la cat de multe comentarii pot…ma bucur ca va place aceasta reteta. Cat despre comentariile mai răutăcioase stiri cum e ” gura lumii nici pământul…. ” :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.