Doar o portie. Pentru cei cuminti :). E cu untura , e cu ceapa dar e al naibii de buna :)). Tocanita asta o facea bunicul cand eram in vacanta la tara. Doar pentru mine .
Ingrediente:
- 1 pipota de pui
- 1 ficat
- 1 inima ( eu nu am pus , gaina care am primit-o de la mama nu avea :)))
- 1 lingura untura
- 1 ceapa
- sare, piper, boia
Topim untura intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata un pic mai mare si amestecam. Lasam pana se caleste ceapa si adaugam maruntaiele inafara de ficat taiate bucatele. Condimentam cu boia, sare , piper, lasam sa se prajeasca putin si apoi completam cu apa.
Lasam sa fiarba ( daca e nevoie mai adaugam apa, eu am adaugat pentru ca au fiert tare greu fiind de la gaina de casa). Cand carnea este fiarta adaugam si ficatul ( se face imediat) .
Lasam sa scada.
Servim cu mult patrunjel verde tocat si cu mamaliguta. Si cu castraveti murati de vara :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Que buen platito para mojar salsita. Se ve delicioso. Saludos
ce bine arataaaaa.nu-s prietena cu untura dar cred ca merge si cu ulei.chiar nu imi vine sa cred ca ai folosit numai o pipota si un ficat….a da si o inimioara.
o seara minunata!
Asta e cea mai buna tocanita! Imi aduce aminte de copilarie! Ioana
Gracias Manuel :).
Sarah precum am spus doar o portie :)). Sincer mi s-a facut pofta, din restul de carne am facut pilaful.
Asa este Ioana :).
La gust e minunata, dar aspecul lasa de dorit cu toate ca am pus boia din greu !
Ana important este ca a fost buna… la aspect mai lucram :)