E asa de buna ! Pacat ca nu se gaseste macris peste tot sa o puteti incerca :). Reteta e simpla la fel ca si la ciorba de salata.
Ingrediente:
- macris ( aprox 800 g)
- 150 g orez
- 200 g bacon
- putin ulei
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
Taiem baconul felii subtiri si le prajim in putin ulei. Adaugam macrisul , lasam sa se caleasca putin si apoi completam cu apa (aprox. 3 litri). Deoarece macrisul fierbe foarte repede odata cu apa adaugam si orezul. Condimentam cu vegeta sau sare. Stingem focul cand orezul este fiert .Separat amestecam galbenusurile cu smantana si adaugam putin cate putin din supa fierbinte. Rasturnam amestecul in oala, amestecam si gata !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Que rica se ve. Deliciosa. Saludos
Manuel're visitante más fiel, gracias:).
Banatul si ardealul apreciaza supa de macris. Si mie imi place mult si sosul de macris. Pupik.