Coaste picante

Ma gandeam sa postez retete de conserve (nu am numai doua), Alina imi scrie de zor ce si cum :), dar daca le-am vazut in vitrina proaspete , le-am cumparat si le-am preparat . Ce oare ? coaste de porc, preferatele sotului si cred ca a tuturor barbatilor. Iute , iute catre casa, am cumparat din zbor fructe si o ciocolata ( mica :)).

Ingrediente:

  • 4 coaste de porc
  • putin ulei
  • 4 linguri suc de rosii ( bulion)
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos picant ( de care vreti, eu am ceva chinezarie iute de ma mir cum nu s-a topit sticla :))
  • 1 lingurita miere ( de asta nu spuneti nimic sotului ca sigur stramba din nas)
  • sare, piper, boia

Punem putin ulei intr-o tava mai groasa de friptura, asezam coastele, le condimentam , apoi turnam 150 ml apa .

Acoperim cu folie sau capac si coacem timp de fix o ora.

Amestecam restul ingredientelor si apoi ungem coastele.

Bagam tava la cuptor fara capac 5 minute. Repetam operatiunea de 3 ori. La sfarsit stingem focul, scoatem tava si mai ungem o data.

Servim cu cartofi. Astept sa-mi scrieti ce spun sotii sau prietenii dupa ce le-au consumat:)).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Coaste picante”

  1. Bre Amalia , mata esti de specialitate?Si eu care credeam ca stiu sa gatesc….
    Ma uit la asta cu coastele si ma gindesc sa m-apuc de ea instant, ca am unele in congelator, dar am frigiderul plin de mincare, care si aia trebuie dovedita, inainte de a te apuca de alta.
    Mai continua tu cu retetele astea si ma mut la tine pe preş.Si imi aduc si familia….:)
    Sa auzim de bine si mersi mult pentru idei.
    Leugen

  2. Leugen, necazul ( a se citi sotul :))) te invata sa gatesti coaste … prima data dovedeste ce ai prin frigider ca de' traim vremuri de criza ( vezi si tu ce retete postez ) si apoi da-i bataie cu coastele … eu va astept cu drag .
    PS Sa-mi scrii cum ti-au iesit!

  3. Buna Amalia,

    Felicitari pentru acest blog minunat! E plin de retete excelente si il folosesc des cand gatesc :).
    Din placerea de a-ti urmari blogul, iti ofer premiul "I love your blog"! Detalii pe blogul meu :). Felicitari!

    Anja

  4. Sunt noua pe aici… in primul rand salutari la toata lumea!
    Cat de picante sunt ? iti ia foc gura? Pofticiosii mei adora mancarea picanta… dar foarte picanta :d
    Eu folosesc pentru iute tot ce am le combin si parca tot lipseste ceva ;)
    O sa incerc si asta si o sa revin cu amanunte ;)
    http://mihaskitchen.blogspot.com/

    1. BUna Miha :)… sunt picante atat cat vrei tu sa le faci :)) … felicitari pentru blog , daca doresti poti sa-ti faci o lista cu schimb de linkuri , te trec si eu la mine in lista, scrie-mi .

  5. Buna Amalia! Cind vreau sa gatesc ceva bun, caut pe aici retetele tale, sunt usoare si gustoase. Pe aceasta am incercat-o si prima data mi-a iesit cam dulce. A doua oara, a iesit perfect, insa am folosit pui si porc. Aseara am dat gata ultimele 2 portii. Felicitari ! Esti o inspiratie in bucatarie. Pup si o zi minunata !

          1. Buna ! Am revenit sa-ti spun ca mi-a iesit f gustos, am primit complimente. Te pup! O zi minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.