Ciorba taraneasca din oase de porc

Sotului meu ii plac ciorbele. Cu smantana si ardei iute :). Saptamana asta i-am promis ca fac ciorba de perisoare, in magazinul de carne am vazut niste oase de porc care aratau foarte bine si m-am razgandit ( nu ar fi prima data :)).

Ingrediente:

1 kg oase garf de porc proaspete ( puteti inlocui cu rasol de porc)
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1/4 telina
100g mazare
100g orez
2 cartofi
200 ml smantana 25 % grasime
2 galbenusuri
putin tarhon
otet sau suc de lamaie

Spalam oasele si le punem la fiert in 3 litri apa rece. Cand da in clocot spumam si adaugam zarzavatul dat pe razatoarea mare sau taiat cubulete. Adaugam putina sare .Lasam sa fiarba si cand cand carnea este fiarta , scoatem oasele si adaugam orezul spalat si scurs, cartofii curatati si taiati cubulete si mazarea. Lasam sa fiarba la foc mic pana se fierbe orezul. Adaugam putin tarhon .

Curatam carnea de pe oase si o punem inapoi in ciorba. Separat intr-un castronel amestecam galbenusurile cu smantana si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte. Rasturnam amestecul in oala. Acrim cu otet sau suc de lamaie.

Servim cu ardeiu iute si optional smantana.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Ciorba taraneasca din oase de porc”

  1. Ciorba taraneasca cu un gust deosebit, asa gatesc si eu doar ca in plus pun leustean, intotdeauna imi place combinatia de mazare-leustean, sau cartofi-rosii-leustean.

  2. Si eu o fac la fel si pun si leustean si tarhon (nu identica, dar ca idee tot asa).

    Te citesc mereu, nu las comentarii dar acum voiam sa zic ca in afara de faptul ca imi dai idei imi traznesti niste pofteee. Si la smantana in ingredinete sa modifici grasmie :P

    Ti tzuk, BDana

  3. Dragele mele ciorba aceasta o fac frecvent pt k e superusoara!!! Si place sotului(eu sunt subiectiva si tot ce fac de mancare imi place, de!). Incercati si ciorba de „adidasi” de porc(cum i se spunea pe timpul lui ….) e foarte asemanatoare k si „creatie” dar gustul e o nebunie!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.