Choux a la creme sau gogoșile prințesei

Sau gogosile printesei, caci sunt ca o printesa pufoase si elegante, iar gustul … regal :) Practic sunt tot un tip de eclere insa cu o alta forma.

Aluatul este cel de eclere, ieftin si bun cum ar zice unii, se prepara cu doar cateva ingrediente.

Daca respectati reteta, sansele de reusita sunt 100%, nu uitati mai ales sa respectati temperatura de coacere , e foarte important sa le lasati sa se coaca atat cat trebuie, altfel vor fi mai moi si se vor lasa dupa putin timp. Gogoselele de aluat trebuie sa fie crocante, bine coapte.

Choux a la creme sau gogosile printesei

Ingrediente 18buc:

Pentru gogosele:

  • 250ml apă
  • 125g unt sau margarina
  • 150g făină
  • 1 lingura zahăr
  • un praf de sare
  • 4 ouă mari

Pentru cremă :

  • 500ml lapte
  • 125g zahar
  • 2 gălbenușuri
  • 4 linguri cu vârf de amidon alimentar
  • 1 lingurita esență de vanilie
  • 125g unt la temperatura camerei
  • 300ml frișcă

Mod de preparare:

Punem la foc o oala mica cu apa, zaharul, sarea și untul.

Când incepe sa fiarbă adăugați faina toată și amestecați rapid pana se desprinde de vas.
Lăsați sa se raceasca.

Preîncălziti cuptorul la 200grade Celsius, încălzire sus – jos.
În aluatul călduț adăugati ouăle pe rand amestecând bine după fiecare pana se încorporează. Puteți folosi mixerul, eu folosit lingura ca mi place sa mi fac viata grea.


Turnați cu posul în tava gogoșele și coaceți timp de 20 de minute apoi reduceti temperatura la 180grade și mai coaceți 40 de minute. Doamne și ferește sa deschideți ușa cuptorului, până la finalul timpului de coacere, se vor lăsa și ați dat choux, pardon chix 🤭.
Scoateți tava și lăsați gogoselele sa se răcească.

 


Pana se fac preparați crema:
Puneti 250ml lapte la fiert împreună cu zaharul și separat amestecati gălbenușurile, esența de vanilie, amidonul și restul de lapte.
Turnati peste laptele fierbinte și amestecați pana se îngroașă apoi lăsați sa se răcească. Atenție, o să aveți impresia ca nu se va ingrosa niciodată, o să vedeți că se va ingrosa dintr o dată, amestecati rapid la primul semn.

Lăsați crema sa se răcească și când este călduță aproape rece, adăugați untul puțin câte puțin mixând pana se încorporează.


Tăiați gogoselele în două și le umpleți cu un strat de cremă apoi cu unul de frișcă.

Pudrati cu zahăr.


Puteți pune și câteva bucățele de zmeură in interior daca va place.


Poftă de poftă!

Si un filmulet cu modalitatea de preparare:

Abia astept sa le incercati!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Choux a la creme sau gogoșile prințesei”

  1. Uau, au iesit incredibil! Si ma bucur ca nu te numeri printre cei obsedati de unt. Mie chiar imi ies mai bine cu margarina majoritatea prajiturilor. Mi-am notat reteta, o s-o incerc cu siguranta!

  2. Tocmai ce le-am ”executat”,simplu si rapid.Ma inspir de fiecare data de la tine si-ti multumesc ca o suplinesti pe mama care este departe de mine :( Ieri am facut sarmalute si au iesit extraordinare,s-au mancat toate :)

    1. Felicitari, aluatul oparit e usor de facut daca ii „prinzi” consistenta :). Ma bucur ca iti plac retetele mele :).

  3. sint niste retete delicioase si foarte utile. Ma bucur ca exista aceasta pagina, iti doresc succes mai departe .

  4. Si eu am incercat reteta si am umplut cu budinca iar deasupra am pus glazura de ciocolata, dar nu prea am apucat sa manac multe ca am avut musafiri si s-au terminat,dar oricum o sa mai fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.