De ziua tatalui meu. Pe care il iubesc mult de tot ! Voi il vedeti primii , imediat plec la tara sa-l duc , maine postez si o sectiune .
Ingrediente:
Blat:
- 5 oua
- 300g zahar tos
- 10 linguri de apa
- 100g nuca macinata
- 200g faina
- 1 plic praf de copt
Pentru biscuit:
- 6 albusuri
- 6 linguri de zahar
- 120g nuca macinata
- 1 lingura si jumatate de faina
- putina sare
Pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 6 linguri de zahar
- 350ml lapte
- 2 linguri cacao
- 250g margarina Rama
- 2 linguri amidon alimentar
- esenta de rom
- 50g ciocolata rasa
Pentru sirop:
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita esenta de rom
- 150 ml apa
Pentru decor
- 500 ml frisca
Pentru blat:
Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si apa si batem mereu pana obtinem o bezea lucioasa. Sa nu radeti dar ma dureau rau picioarele :).
Faina o amestecam cu nuca macinata si cu praful de copt.
Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine. Adaugam apoi cate o lingura din amestecul de faina si amestecam peste cap cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia intr-o tava mai mare
si coacem 15 minute la foc potrivit.
Biscuitele il preparam astfel:
Batem albusurile spuma , adaugam zaharul, mixam bine pana acesta se topeste. La fel amestecam nuca macinata cu faina si o adaugam treptat .
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20 de minute la foc mic.
Crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si cacao , adaugam treptat laptele si punem totul la foc mic amestecand mereu. Se va ingrosa ca o budinca la un moment dat . Luam compozitia de pe foc si lasam sa se raceasca.
Margarina o mixam putin , apoi adaugam putin cate putin din crema racita bine. La sfarsit adaugam putina esenta de rom si ciocolata rasa.
Pentru sirop punem apa sa fiarba cu zaharul si cand da cateva clocote adaugam esenta de rom.
Taiem blatul in doua si il insiropam.
Punem blat, crema, blat de biscuite, crema, blat. La sfarsit imbracam in frisca si ornam.
Sper ca am scris bine, ma grabesc foarte tare :).
Iaca si sectiunea :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
La Multi Ani,Tatalui tau..Amalia!
Superb tortul..!!
Petrecere frumoasa!
Arata foarte bine tortul!
Trebuie sa incerc si eu reteta ta.
La multi ani si din partea mea, totul arata excelent! Felicitari si petrecere frumoasa!
Arata super, oare o fi la fel de gustos ?
Moaaaaaama, ce bine arataaa… Imi ploua in gura de nu mai stiu ce sa fac. Dar cum ai facut impletitura aia pe deasupra? Imi pare mie sau ai folosit niste betisoare? La multi ani! tatalui tau. Multa sanatate.
Amalia, te ha quedado un pastel precioso!!! Tienes unas manos mágicas.
un abrazo
Amalia ii urez ,,la multi ani!''tatalui tau,tortul e minunat…o sa incerc si eu reteta ,pupici
Un deliciu… week-end placut!
La multi ani tatalui tau,cu siguranta o sa fie incantat.
Ce e cu nuca imi place mult de tot.Te pup fata frumoasa ,chiar daca nu am mai scris de ceva vreme ,am trecut mereu sa-ti vad minunatele retete.
O duminica placuta si petrecere frumoasa.
La multi ani tatalui tau! Ce minunatie de tort i-ai pregatit! Abia astept sa vad si sectiunea.
Tare bine ai iesit in fotografie! Sa stii ca si eu, din cand in cand, mai dau la mixer stand pe scaun :)
Superb tortul! La multi ani tatalui tau!
La impletitura cos ai pus crema de ciocolata sau din ce sunt "barele" maro?
arata foarte bine, sper sa fie si la gust la fel, m-ar interesa si in cat timp l-ai facut.
Danna multumesc mult , a fost foarte impresionat de tort , ii plac dulciurile foarte mult :).
Bucate apetisante :) suna bine :), sper sa incerci reteta o sa vezi ca nu te va dezamagi.
Irina multumesc mult !
Gracias Pilar saben que he trabajado duro en ello:).
Roxana , azi ( adica luni ) pot sa-ti spun ca a fost tare bun :).
Angighita multumesc, impletitura am facut-o cu frisca , uite tehnica o gasesti aici
http://www.petitchef.ro/retete/tehnica-realizarii-unui-finisaj-pentru-tort-in-forma-de-cosulet-impletit-fid-673307
Violeta multumesc mult , te pup!.
Sara multumesc :).
Lissa sa stii ca ue te vizitez mereu chiar daca nu-ti scriu :), te pup si multa sanatate!
Alexandrina multumesc mult, chiar ma dureau picioarele :).
Cristina impletitura am facut-o tot din frisca , barele sunt din frisca amestecata cu putina cacao dizolvata in apa calduta.
Gabriel mi-a luat cam 4 ore cu tot cu ornat :).
La multi ani tatalui tau, Amalia!
Tortul e deosebit! Arata foarte frumos!
Esti o scumpica!Multi pupici!
La multi ani pentru sarbatorit, pentru tine si manutele tale de maestru. O capodopera, ce mai…Felicitari.
Iulia multumesc mult,te pup !
Ghiocel multumesc… tatalui meu i s-a parut minunat, de cate torturi vede el… mie mi s-a parut acceptabil :)) avand in vedere ce torturi vad pe net :). Pupici !
super torul mi-a iesitsuper blatu acuma sa vad crema si dupa o sa pun si eu o poza
buna
am facut si eu tortul cu nuca si ciocolata.mi-a iesit.e foarte bun dar pana la proba contrarie tot cel egiptean e mai bun(adica cel mai bun dintre toate).astept in continuare retete delicioase de la tine
L-am facut si eu tortul; foarte bun :)
am incercato a iesit foarte foarte frumos
buna
tortul arata ca are gust foarte bun!si eu o sa il fac de ziua tatalui meu care este pe 03 august!
Roberta tin pumnii, abia astept sa-mi scrii cum ti-a iesit!
La Multi Ani Amalia!
Este prima prajitura pe care o fac…avand o varsta destul de frageda…Mi-a fost oarecum teama…dar mi-a iesit delicioasa…pot sa iti spun k si tatal meu este un devorator de prajituri si a fost foarte multumit de prajitura de atunci ma bazaie in continuu :” cand mai faci?” ! Iti multumesc pentru retetele geniale pe care ni le oferi !
Andreea ma bucur pentru reusita, tortul asta e preferatul tatalui meu… defapt cam toate, ca-i plac mult dulciurile :). Sper sa incerci si alte retete!
Am preparat tortul de ziua sotului meu (24.01),a iesit super,,,dovada ca… s-a mancat imediat…a avut un real succes in randul prietenilor s familiei…abia astept sa testez si alte retete.
Ma bucur Simona si eu astept sa incerci si alte retete!
Am preparat in acest weekend si Tortul Egiptean…este de-a dreptul delicios… data viitoare o sa prepar blaturile din 3 albuse,,,sa iasa o idee mai inalt….in rest ..are un gust fin…e forte racoritor, este ideal pt zilele calduroase de vara (parerea mea..))
Multumim pt aceste retete minunate!
Ma bucur ca ti-a iesit !
Pingback: Tort cu nuca si ciocolata | miremirc
ceau amalia, poti sa imi spui te rog frumos la ce temperatura se coace blatul si biscuitele? multumesc
felicitari pentru retete, am sa incerc sa fac acest tort pentru ziua prietenului meu.
multumesc inca o data
arata foarte bine as vrea sa il fac si eu.imi poti spune dimensiunea tavii?
Cred ca 40×27, e tava mai mare
Buna, in loc de „2 linguri amidon alimentar” se poate folosi faina (sau ce altceva ar mai merge)? Mersi
Da, faina.