Chiar daca iazul e inghetat tot sunt pesti in el :)) Este o gluma dar salata asta chiar asa se numeste. O reteta de salata aperitiv de origine rusa, aspectuoasa si foarte usor de realizat.
Elementul principal in aceasta salata este pestele afumat si anume sprotul, el ii da un gust si un aspect deosebit. Este o salata in straturi asta insemnand ca fiecare ingredient se aseaza in straturi si dupa fiecare se pune putina maioneza.
Puteti sa o realizati de sarbatorile de iarna cu siguranta o sa aiba succes la invitati, mai ales la iubitorii de peste.
Ingrediente:
- 100g sprot afumat sau o conserva de sprot in ulei
- 2 cartofi potriviti
- 2 cepe mici
- 2 oua fierte
- 50g branza
- aprox 150g maioneza
- sare, marar si ceapa verde pentru ornat
Fierbem cartofii si ouale apoi le curatam.
Pestele il curatam de oase, taiem capetele si cozile (lasam cativa pesti intregi pentru ornat) si ii maruntim.
Cartofii, ouale si branza le dam pe razatoare.
Ceapa o tocam marunt.
Primul strat cartofi, apoi punem putina maioneza
Al 2-lea strat ceapa,
al 3-lea strat peste, apoi maioneza
al 4-lea strat branza, apoi maioneza
al 5-lea strat oua
deasupra punem maioneza
Ornam cu pesti intregi (ii infigem usor), cozi de ceapa verde si marar.
Reteta „Salata pesti in iaz” am preluat-o de pe gotovim-doma.ru cu modificari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
ce idee simpatica…si foarte gustoasa presupun
Ce bine arata! Deja imi ploua in gura.
foarte faina ideea, Amalia!
Extraordinar de simpatica ideea !
Extraordinar de bine arata!!! Foarte faina ideea . Multumim!!
Super salata… felicitari
Subscriu la cele de mai sus. Ţi-am notat reţeta şi cât de curând am să o încerc!
Foooarte interesanta reteta!
Buna idee! ;) Multumesc!