Mie mi s-a parut foarte interesant acest aperitiv mai ales ca este cu nuca si pui. Va scriu reteta , o sa vedeti ca e foarte simpla, doar finisarea va spun de pe acum ca e ceva mai migaloasa dar cu rabdarea stiti voi :)
Salata aperitiv ananas este una de sarbatoare cu carne de pui, nuca, branza si alte ingrediente delicioase in compozitie.
Ingrediente:
- 2-3 cartofi
- 400g piept de pui
- 150g jumatati de nuci
- 3 oua
- 100g branza
- 5 castraveciori murati
- 1 ceapa mica rosie
- ceapa verde pentru decorare
- aprox 250g maioneză
- sare
- piper
Se spala cartofii bine ,se fierb apoi se curata si se dau pe razatoarea mare
Ouale se fierb tari se curata si se dau pe razatoarea mare
Pieptul de pui se fierbe si se taie cubulete mici
Branza se da pe razatoare
Castravetii si ceapa se taie cubulete.
Montam salata:
Retineti, dupa fiecare strat condimentam cu putina sare si piper si ungem cu maioneza
Primul strat: cartofi
Al 2-lea strat: ceapa
Al 3-lea strat: jumătate din pieptul de pui
Al 4-lea strat: castravetii taiati cubulete
Al 5-lea strat : cealalta jumatate din pieptul de pui
Al 6-lea strat: brânză
Al 7-lea strat: ouă
Apoi ungem din nou cu maioneza ( asta-i partea cea mai grea ) si punem jumatatile de nuci. Inainte de-a orna stergem de jur imprejur cu un servet de hartie.
In capat infigem cateva cozi de ceapa verde.
Lasam sa stea la rece 1 ora apoi servim.
Reteta nu-mi apartine , am preluat-o de pe gotovim-doma.ru
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Felicitari!!! te admir si ma inspir din retetele tale, bafta in continoare!!!
arata delicios….dar cartofii ii folosim cruzi?mersi
Ana
Roxa multumesc ! :)
Ii fierbem Ana , am uitat sa scriu , acum am si modificat :).
buna. te urmaresc de ceva timp dar niciodata nu am comentat. vreau sa te felicit si in acelasi timp sa-ti multumesc in numele "incepatoarelor". chiar avem ce invata de la tine. si inca ceva,penru noi "astia mari" ai o gramada de retete dar pentru un mofturos de 9 luni jumate nu ai nimik? multumesc si la cat mai multe postari…
p.s. bafta la concurs…
Ce tare arata! Ti-a iesit minunat de bine! Cred ca e delicioasa!
Mami draga :) multumesc pentru aprecieri esti draguta , pentru bebei nu am nimic pentru ca eu inca nu am copii asa ca deocamdata nu stiu ce si cum :) … dar sunt convinsa ca o sa se remedieze problema :)).
Multumesc Iulia si weekend placut!
mie imi pare mult mai simplu sa amesteci pur si simplu toate ingrediantele dupaia inca un strat de exta maioneza pe tot mutele si nuca se prinde mai usor
Anonim este o idee foarte utila , insa se pare ca majoritatea salatelor rusesti sunt "in straturi" .Eu am preluat reteta de pe un site rusesc.
Super frumos si gustos! Felicitari!!!
WoW! nu stiu cum este la gust, dar arata untr-un mare fel.
Mara
Interesanta prezentarea, initial am crezut ca ai folosi un ananas scobit :))) Superbe retete ai Amalia, si cum eu te vizitez destul de des, te adaug in blogroll-ul meu! Un weekend minunat sa ai!
m-am pus pe gatit si n-am impotmolit la cartofi, vad ca intre timp ai modificat , si daca tot am intrat vreau sa iti propun sa aduci si retete japoneze, sunt fan! ms!
ENFES ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER
Arata foarte bine…sunt convinsa ca este si foarte gustos acest aperitiv. Imi place foarte mult blogul tau Amalia, eu am un bebe de 1 an jumatate si am incercat cateva din retetele tale…pe care baietelul meu le adora.
Tine-o tot asa..pupici
amalia vreau sa te intreb cu ce reteta participi la concursul duelul bucatarilor?eu credeam ca participi cu mancarea de mazare pe care ai filmato, dar ce am gasit eu acolo a fost tortul cu cioco si nuca..oricum te-am votat,tortul l-am facut de rev.a fost super!
Buna Amalia… Ai niste retete deosebite! Vroiam sa te intreb: ce fel de branza ai folosit?
Foarte frumos ti-a iesit salata , Amalia. Ai dreptate , cand spui , ca salatele rusesti se prepara in majoritatea lor- in straturi. Este un gust foarte diferit salata preparata in straturi , si amestecata dinninte- dupa ceva timp.
Avem salte, care se aranjeaza gramajoare , produsele finite una langa alta pe platou , si in timpul cand oaspetii incep degustarea , numai atuci se amsteca. Salata aceasta are un sharm deosebit la o masa de sarbatoare si in plus este gustoasa. Felicitari pentru tot ce faci. Doresc sa gasesc timp mai mult sa-ti vizitez fila cu fila, pentru ca simt, ca ai depus o munca enorma in acest blog. AI MERITAT DIN DEPLIN SA FII CEL MAI BUN BLOG CULINAR AL ANULUI. Cu drag, Anisoara de la Chisinau
felicitari pentru reteta!!!!…arata super delicioasa!! as vrea sa te intreb de care branza(telemea)?
Sunteti interesati de un schimb de link cu
http://romaniiautalentro.blogspot.com
astept un comm la o postare sau prin formularul contact
Va multumesc!
…arata foarte bine…cu siguranta am sa incerc reteta…
Foarte frumos arata,am sa-mi surprind finii de lasata secului cu acest ananas….pupici!!!
Va multumesc mult pentru aprecieri si imi cer scuze daca nu raspund la toate comentariile . Maria, Iri am folosit cas de casa puteti folosi orice branza doriti; telemea, cascaval .
Anisoara iti multumesc pentru rpecizari sa stii ca sunt fan salate " in straturi " si mai ales mancarurilor rusesti cu peste :).
arata super fain….mai bine filmai reteta asta atunci….sau poate nu k saracu cameraman lesina langa tine….interesanta combinatie….si decorul a iesit minunat….poop dulce si tine-o tot asa…reusesti mereu sa ne uimesti k cate ceva….
arata excelent
ce bine arata si cu siguranta e tare gusroasa…si mie imi plac salatele de genul asta.
Great idea!
Am facut si eu reteta chiar pentru petrecerea de ziua mea. a iesit super. Toata lumea a fost foarte incantata. Au apreciat si gustul dar si mai ales aspectul.
Ma bucur Ramona, stiu ca a fost putin de lucru cu aperitivul dar asa-i ca a meritat ?
urata reteta
Imi pare rau ca nu e pe gustul tau .
Apreciez foarte mult disponibilitatea ta de a împărtăși cu noi rețetele tale. Cred că sunt aproximativ 3 ani de zile de când am descoperit blogul tău și săptămânal gătesc ceva de aici. Am prins acum curaj să iți scriu, și să iți spun ca îmi ești de mare ajutor. Atașez un link in care este această rețetă gătită de mine (semințe în loc de nuci) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=307725305966704&set=a.307725299300038.70678.100001877119644&type=3&theater
Multumesc mult pentru atentia acordata blogului meu si ma bucur ca retetele sunt pe placul tau … am vazut poza foarte bine arata asa cu seminte :)… te rog sa-mi trimiti poza pe mail sa o postez si pe blog, poate incearca cititoarele si varianta ta…sper sa nu te superi:).