Am zis vineri paste, sper sa ramana asa. Reteta de mai jos e una „din studentie” cu diferenta ca acum imi permit sa cumpar ton bucati si nu maruntit si eventual paste de calitate :)
Pastele cu ton sunt un preparat rapid si bun, practic se fac in maxim 20 de minute din care 10 minute le alocam timpului de fiert pastele. Puteti sa le imbunatatiti cu capere, eu am un borcanel mereu la indemana in frigider. Si da un pic de parmezan nu strica.
Paste cu ton
Ingrediente:
- 350g paste de tip spaghetti sau penne
- 1 conserva mare de ton bucati (185g net)
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 150g masline feliate ( optional )
- 1 conserva rosii decojite (425g)
- busuioc
- sare
- putin piper
- 100 g capere optional
Tocam ceapa si usturoiul si le prajim in putin ulei. Adaugam rosiile taiate cubulete impreuna cu sosul din conserva. Amestecam, lasam sa fiarba aproximativ 5 minute si apoi adaugam maslinele si tonul. Mai lasam 2 minute la foc potrivit si adaugam 2 frunze de busuioc tocate marunt. Condimentam cu sare si piper. Daca aveti puteti pune si cateva capere dau un gust foarte bun. Este recomandat sa adaugati tonul la sfarsit deoarece este deja fiert si ajunge 1 minut sa dea in clocot doar cat sa dea aroma.
Pastele se fierb al dente si se strecoara apoi se pun peste sosul gata facut . Se mai lasa un minut si daca sosul vi se pare prea gros adaugati putin din apa in care au fiert pastele.
Aici in varianta cu penne:
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
pune si cateva capere, merg foarte bine :D
jojo mulumesc!
Chiar aveam in frigider acum mi-am amintit!
Excelente,te pup Amalia!!!
Super bune
Yum, ce-mi plac pastele cu ton (in diverse combinatii)! Inca nu am incercat cu acest sos, o sa incerc.
Alexandrina sper sa-ti placa !
le-am facut azi de dimineata( nu cred ca sunt chiar indicate pt micul dejun, dar ce mai conteaza doar e duminica :)) au fost super bune
Dorina ai dreptate … eu duminica mananc omleta la micul dejun, acum am renuntat si la asta mi se parea destul de consistenta :). Ma bucur ca ti-au placut.
Iuuuuuu, iar incepi cu studentismele ? :)
Bune rau, dar si mai bune cu sos alb!
Pup
Sa stii ca retetele sunt limitate :))… sper sa incerci si varianta asta de sos.
am mancat in italia,iar secretul e sa stingi focul inainte sa adaugi tonul.sa nu-l fierbi deloc.
Multumesc de sfat Cata !
le-am facut si eu zilele trecute sunt nemaipomenit de bune…
am adaugat si ardei gras , rosu si galben impreuma cu ceapa, ies delicioase
Bune, bune si de efect!
interesanta reteta, am sa incerc si eu
la prezentarea farfuriei am observat ceva si simt nevoie sa iti spun, nu este o critica ci doar un sfat.
este o practica culinara de restaurant atunci cand o reteta de paste este finalizata sosul este amestecat cu pastele,in plus inca o practica de restaurant inainte de a se amesteca in sos se pune un pic de apa de la paste deoarece are rolul de a lega sosul datorita amidonului pe care pastele il lasa in apa, se fierb putin in sos ca sa isi ia aroma iar apoi se monteaza in farfurie
Oki, am retinut :).
simt o influienta spaniola la farfuria asta . este adevarat?
Da :).