Am incercat si eu ieri o reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz de care ma declar foarte multumita. Totul a pornit de la faptul ca ma uitam la prajiturelele cu cereale prin magazine si mi se pareau foarte scumpe, m-am gandit ca ce-ar fi sa incerc sa le fac acasa?. Reteta am luat-o de pe net, dar nu am respectat-o intru totul.
Fusecuri crocante:
120g fulgi ovaz
150g unt
2 linguri zahar si un plic zahar vanilat (zahar puteti pune dupa gust, cum va place, in reteta nu era trecut deloc)
4 linguri nectar pere( eu am pus zeama de compot de zmeura ca asta aveam)
3 oua
150g faina
150g fulgi de cocos
1 lingurita prfa de copt
100g ciocolata
4 linguri cirese confiate si taiate marunt
4linguri fulgi ovaz
4 linguri fulgi porumb
4 linguri fulgi migdale
2 linguri miere
Se prajesc fulgii de ovaz pana se rumenesc (fara ulei!). SE amesteca untul cu oul si nectarul (zeama de compot). Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, fulgii de cocos si fulgii de ovaz racoriti.
Se infasoara aluatul in folie de plastic si se da la frigider pt o ora. Se incinge cuptorul la 180grade. Din aluat se formeaza cu mana discuri care se aseaza pa tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se coc 15-17 min (trebuie sa fie aurii).
Se scot si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se acopera cu un amestec din ciresele confiate, fulgii de ovaz, de porumb si de migdale toate amestecate cu mierea. Se decoreaza cu ciocolata topita.
Se pot pastra 4-6 saptamani in cutii bine inchise.
Eu am renuntat la glazura iar in loc de 150 gr fulgi de cocos am pus 50 gr fulgi de cocos si 100 gr fulgi de ovaz.
Le-am lasat vreo 10 min la 150 gr.
Mi-au iesit 2 tavi de aragaz . Sunt foarte crocante!
si cateva cu ciocolata
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]