Crema de branza

Aperitiv crema de branza 2

Aperitiv crema de branza 1

Se pare ca in ultimii ani la noi sunt preferate aperitivele de tip finger food. Asta ca sa  nu ne mai complicam cu farfurioare si alte cele :).

Reteta de mai jos este una simpla , cel mai important este sa aveti un blender vertical si o seringa sau pos de ornat si bineinteles multa imaginatie, elementul de baza la aperitive.

Ingrediente:

  • 250g branza de vaci cu grasime mai mare
  • 2 linguri smantana ( sau o lingura maioneza si una de smantana)
  • 1 catel de usturoi ( optional)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

Mixam toate ingredientele cu blenderul ( cel pentru supe creme ) adaugam sare si putin piper alb.

Spritam amestecul pe felii de castraveti sau ardei sau in interiorul unor rosii scobite. Ornam cu marar verde, somon, bucatele de ardei.

Observatii:

Puteti adauga boia si atunci amestecul va capata alta culoare si bineinteles alt gust.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Crema de branza”

  1. Arata excelent, este foarte buna reteta, chiar pentru revelion o sa gatesc pentru invitatii mei si crema de branza… sper sa-mi iasa la fel de bine…. sarbatori fericite si la muti ani!

  2. Pace-n inimi , rod bogat , Bucurie , gand curat .Din a voastra casa Binele sa nu mai iasa . Un an nou fericit . ,,La multi ani !”

  3. Servus din sudul Frantei, Amalia draga!! Multam fain pentru retete, care sunt tare bune si usor de facut! Ma simt asa mai aproape de casa!

  4. La multi ani !!!! draga mea…
    Multumesc pentru tot ce gasesc la tine …
    Sunt superbe si gustoase !!!
    Eu nu sunt experta asa ca tine dar vine ziua mamei si asa cum ai spus tu gustarile ”finger food” -crede-ma- la mine intre prieteni sunt la mare cautare…sa nu-ti spun cate sarmale am facut si cate s-au mancat (desi inainte erau vedetele)…in fine…
    Reteta o sa fie de un mare succes pentru ca stiu ca tu nu m-ai dezamagit niciodata… dar…
    am o rugaminte spune-mi te rog unde pot gasi un pos ca al tau sau un pos super bun, pt. ca sincer …macar o data in viata ( cu ocazia zilei de nastere a mamei) sa fac si eu un asemenea aperitiv si sa-mi ”stea” crema asa ca la tine in poza .
    Multumesc foarte mult !!! (anticipat)
    Sa ai o zi frumoasa !!!

    1. Draga Daniela multumesc mult pentru aprecieri. Revenind la ale noastre :), in primul rand ar fi foarte util sa ai un blender performant care sa faca crema crema :), apoi pos eu am cumparat din Carrfour, dar am vazut la Metro din cele profesionale care din pacate sunt foarte scumpe. Problema nu ar fi punga aceea de pansa sau plastic ci varful care ar fi bine sa fie din metal. La inceput cand nu am avut eu am rupt un varf de la spray-ul cu frisca si l-am folosit la ornat la aproape toate torturile. Apoi mi-am cumparat ( am gasit la promotie ) varfuri de metal. Poti face o investitie ( daca gatesti des ) si sa le cumperi din Metro. Sa-mi scrii te rog ce-ai rezolvat :). Te pup!

  5. imi place foarte mult cum arata dar am o intrebare :in loc de branza de vaca se poate folosi altfel de branza,DE EXEMPLU BRANZA TELEMEA DE VACA pentru ca sunt din afara si nu gasesc aici.multumesc!!!

  6. buna cum pot transforma crema aceasta in una tip philadelphia pentru cheesecake sau tiramisu?multumesc anticipat de raspuns!tine-o tot asa! :) eu sunt un amator,acolo undeva in umbra incercand sa recreez unele din deliciile tale culinare! :)

    1. Pai in loc de Philadelphia folosesti branza de vaci pe care o dai prin sita sa fie fina fina si mai adaugi putin lapte… am retete la prajituri daca te uiti.

  7. Am amestecat mai multe feluri de branzeturi si a iesit o ”fleasca”,moale tare,cum pot sau ce sa adaug in compozitie sa o intaresc sa fie tartinabila.
    Ms. o zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.