Foarte bune si rapide, de cand am mancat la vecina mea abia am asteptat sa le incerc si eu.
Ingrediente:
- 250g paste de tip penne
- 100g somon afumat
- 1/2 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 150ml smantana pentru gătit
- putin ulei, suc de lamaie
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le prajim putin in ulei. Adaugam somonul rupt bucati, nu-l rupeti prea marunt se va desface in timpul caocerii si il prajim 2-3 minute pana capata o culoare roz deschis. Luam tigaia deoparte adaugam putin suc de lamaie, smantana si amestecam usor.
Adaugam si pastele fierte al dente si amestecam. Daca sosul e prea gros mai adaugam apa in care au fiert pastele.
Servim.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
ce „elegant” arata si ce usor sunt de facut … cat de curand o sa le incerc
Sper sa-ti placa :).
Ma incanta reteta ta!.Eu cum sunt fan paste, orice combinatie o consider binevenita:) Pupici:x
Ma bucur, sper sa-ti placa :).
Amalia, am folosit si eu din retetele tale.Sunt foarte bine explicate.
Doar la aceasta reteta dau un sfat celor care o vor incerca-nu mai puneti sare la reteta deoarece somonul afumat e sarat!!.Eu la partea asta am gresit, dar din greseli se invata!
Multumim Amalia pentru retete!!!
eu am pus sare in apa in care au fiert pastele si nu mi s-au parut sarate…am folosit somon de la Negro, dar nu pot spune ca m-au incantat prea mult!
chestie de gust!
Sunt delicioase , rapid de facut , cu putine ingrediente , o reteta foarte utila :)