Succes garantat alaturi de muraturi picante. Deschid o paranteza si va scriu ca sotul se da in vant dupa „baby carrots”, morcoviorii aceia mici.Si mie imi plac dar nu congelati. Si pentru ca a refuzat morcovii nostri buni si dulci de la piata , l-am pedepsit si am facut o mancare in care am folosit orez ( nu-i place decat in sarmale sau cu lapte )… n-a fost prea dura pedeapsa ca am pus si carne de porc :).
Ingrediente:
- 800g pulpa de porc
- aprox 300g morcoviori congelati ( puteti sa-i inlocuiti cu 3-4 morcovi proaspeti)
- 1 ceasca orez ( aprox 150g )
- 1 lingurita boia dulce
- sare, piper, ulei
Pulpa de porc o spalam bine apoi o taiem bucatele si o prajim in putin ulei. Dupa ce scade sucul lasat de carne adaugam boia, amestecam 1 minut si apoi completam cu apa pana cand carnea este aproape acoperita.
Acoperim oala cu un capac, micsoram focul si lasam sa se faca 40 de minute. Gustam carnea si daca este fiarta adaugam morcovii congelati si orezul. Mai adaugam 2 cesti de apa si lasam tot la foc mic cu capac, amestecand din cand in cand.
Condimentam cu sare si piper. Ar trebui sa fie gata in 15 minute. Stingem focul si lasam sa mai stea cu capac 10 minute.
Servim.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Nu tot face ataitea bunatati ca murim