Pulpa de porc cu morcovi si orez

Succes garantat alaturi de muraturi picante. Deschid o paranteza si va scriu ca sotul se da in vant dupa „baby carrots”, morcoviorii aceia mici.Si mie imi plac dar nu congelati. Si pentru ca a refuzat morcovii nostri buni si dulci de la piata , l-am pedepsit si am facut o mancare in care am folosit orez ( nu-i place decat in sarmale sau cu lapte )… n-a fost prea dura pedeapsa ca am pus si carne de porc :).

Ingrediente:

  • 800g pulpa de porc
  • aprox 300g morcoviori congelati ( puteti sa-i inlocuiti cu 3-4 morcovi proaspeti)
  • 1 ceasca orez ( aprox 150g )
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare, piper, ulei

Pulpa de porc o spalam bine apoi o taiem bucatele si o prajim in putin ulei. Dupa ce scade sucul lasat de carne adaugam boia, amestecam 1 minut si apoi completam cu apa pana cand carnea este aproape acoperita.

Acoperim oala cu un capac, micsoram focul si lasam sa se faca 40 de minute.  Gustam carnea si daca este fiarta adaugam morcovii congelati si orezul. Mai adaugam 2 cesti de apa si lasam tot la foc mic cu capac, amestecand din cand in cand.

Condimentam cu sare si piper. Ar trebui sa fie gata in 15 minute. Stingem focul si lasam sa mai stea cu capac 10 minute.

Servim.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Pulpa de porc cu morcovi si orez”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.