O bunatate de tocanita, nu am stiut cat de bun poate fi maghiranul in combinatie cu carnea de vita. Reteta am luat-o de pe plicul de condiment :).
Ingrediente:
- 700g pulpa manzat
- 1 ceapa
- 4-5 catei usturoi
- 200ml smantana 15% grasime sau mai mult
- 1 lingura maghiran uscat
- sare, piper, putin ulei
Carnea o taiem fasii sau cubulete si o prajim in putin ulei.
Cand scade zeama lasata de carne si carnea incepe sa se prajeasca adaugam ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt. Punem si o lingura de maghiran uscat.
Amestecam 2-3 minute si apoi completam cu apa doar cat sa se acopere carnea.
Lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este fiarta amestecam smantana cu o lingura de faina si 2-3 linguri de apa si o adaugam la tocanita amestecand mereu pana sosul se ingroasa. Condimentam cu sare si piper.
Servim cu paste ( eu am pus si putin brocoli de la papica lui Adrian ).
Sfat:
Puteti sa serviti tocanita cu mamaliguta, piure de cartofi.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Super reteta! Nota 5…da 5 e MAXIMA. Felicitari!
Nu m-am gandit ca merge combinatia asta cu tocanita si paste.