Pentru weekend m-am gandit la ceva usor si anume un pui bine rumenit cu multe legume la cuptor. Retete sunt multe si oarecum asemanatoare, eu am ales una de pe coolinarika.com pentru ca mi s-a parut interesanta.
Ingrediente:
- 1 pui grill de 1,2-1,5 kg
- 1 lingura sare grunjoasa
- 1/4 lingurita piper
- 100ml lapte
- 1 lamaie
- 2 catei usturoi
- 2-3 linguri unt amestecat cu condimente care va plac ( rozmarin, boia dulce)
- legume la alegere ( praz, cartofi, conopida, brocolli, morcovi, ceapa)
- patrunjel verde
1. Puiul se spala bine cu apa rece se curata de eventuale cotoare si se sterge cu un prosop de hartie.
Se sareaza cu sare grunjoasa si se lasa la rece de seara pana dimineata sau invers :).
Apoi se clateste bine cu apa rece, se sterge si apoi se mai pune putina sare in interior. ( daca va grabiti sariti peste etapa asta).
2. Umplem puiul cu sucul de la 1/2 de lamaie, 1 catel intreg de usturoi, 2-3 felii de praz si cateva fire de patrunjel verde. Prindem bine cu scobitori.
3. Amestecam bine condimentele impreuna cu untul. Frecam bine peste tot puiul cu amestecul de condimente si apoi adaugam sucul de la cealalta 1/2 de lamaie si laptele.
In reteta scria ca se pun deasupra felii de bacon ceea ce va recomand si eu desi nu am pus.
Punem puiul in tava unsa cu ulei turnam laptele, sucul de lamaie si apoi asezazam alaturi legume si coacem la 180g C cu folie timp de 45 min si mai lasam apoi aprox 15 min fara folie sa se rumeneasca imp in care il ungem cu sucul ramas.
4. Dupa ce este gata il acoperim cu folie si il lasam sa stea inca 15 minute ( nu la cuptor) sa se fragezeasca.
5. Servim. Este foarte fraged.
Observatii:
Puteti sa reuntati la legume si sa preparati un piure de cartofi.
In loc de boia am folosit pasta de ardei si uite ca postand pozele cred ca trebuia sa ii leg si picioarele sa nu stea asa „cracanat” :). Asadar dupa ce-l prindeti cu scobitori sau il coaseti cu ata de bucatarie legati si picioarele… si da, daca nu foloseam pasta de ardei era mult mai aratos :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
uuuhhhh, cebine si gatit arata, o culoare superba si vie, asa cum trebuie sa aibe, pentru cina e excelent..sa imi iau si eu o farfurie :D
delicios a fost! doar ca l-am tinut ca mult la cuptor si legumele s-au uscat putin!
ca si condiente am folosit boia dulce,piper si ierburi Provence!
Arata foarte bine!