Ierburi aromatice pe care-i musai sa le ai in bucatarie
Orice reteta are nevoie de savoarea ierburilor aromatice, pe care le poti avea proaspete, chiar daca nu ai gradina. E simplu, le poti creste 100% natural pe pervazul de la bucatrie sau pe balcon, ca tot a venit primavara.
Top 5 ierburi aromatice pe care le cresc si eu:
1. Busuioc: nelipsit din bucataria mediteraneeana, bun in salate si dressing-uri, in sosuri. Excelent impreuna cu rosii sau bulion.
Busuiocul poate avea aroma si aspect distinct, in functie de soi:
- dulceag (busuioc dulce – sweet basil)
- lamaios, cu gust fresh (busuioc lamaios – lemmon basil)
- exotic (busuiocul thai Siam Queen)
- exotic, dulce aromat (busioc cu scortisoara Cino
2. Oregano: o alta aroma mediteraneeana.
Gustul de oregano este înţepător, uşor dulce şi plăcut proaspăt, iar mirosul este intens, numai bun de folosit la paste, pizza, salate, sosuri…. continuati voi lista :)
Eu am descoprit ca este excelent in produse de patiserie, saratelele condimentate cu oregano si chimen sunt o nebunie.
3. Cimbrul: condiment foarte popular in bucataria europeana, se foloseste la mancaruri de cartofi, fasole, varza, la fripturi de porc sau pui.
Cimbrisorul, o „ruda” mai putin cunoscuta a cimbrului, mai delicata si suava aromatizeaza excelent pestele la gratar.
Imi place pentru ca intr-o saptamana dupa ce-l semeni poti avea fruze proaspete, usor condimentate, placut iuti.
Excelent in salate, sandwich-uri, sosuri.
5. Coriandru: este una din cele mai cunoscute plante aromatice din lume, chira daca in bucataria romaneasca nu este prea folosita.
Se folosesc atat frunzele, cat si semintele de coriandru. Fruzele de coriandru seamana cu patrunjelul, dar gustul este cu totul deosebit.
Foarte popular in bucataria sud-americana si in cea asiatica.
Nu ai gradina, nu ai timp de gradinarit, nu te pricepi? Am gasit si eu o solutie la indemana: poti lua tot ce-ti trebuie repede si gata pregatit pentru a creste plante aromatice de la www.dordeverde.com.
Au si plante plante medicinale sau flori, excelente pentru cadouri.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Cel mai mult folosesc busuiocul si cimbrul. Cred ca se potrivesc cu aproape orice leguma sau carne si dau un gust excelent mancarii.