Pui cu vinete si cus cus

Pentru azi am facut o mancarica cu pui, vinete si legume care mi-au ramas prin frigider . Si cus cus ca-i place la Adrian :)

Ingrediente:

  • 400g piept de pui ( puteti folosi pulpe de pui )
  • 2 vinete potrivite
  • 1 rosie
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1/2 legatura leurda
  • 150g cus cus
  • sare, ulei, patrunjel verde

1. Spalam bine carnea de pui apoi o taiem bucatele.

2. Morcovul il spalam, il curatam si il taiem rondele. La fel procedam cu ceapa doar ca o tocam marunt.

3. Punem putin ulei in cratita si adaugam morcovul si ceapa taiate. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam carnea de pui. Acoperim cu un capac si mai lasam 5 minute.

4. Adaugam vinetele curatate si taiate cubulete si cam 150ml apa. Mai lasam 5 minute si adaugam rosiile taiate cubulete, leurda spalata bine si taiata fasii .

5. Cand carnea este aproape facuta adaugam si cus cus-ul si apa ( daca mai e cazul) doar cat sa fie acoperit. Lasam sa se faca la foc mic cateva minute. Daca e cazul mai completam cu apa.

6. Potrivim mancarea de sare si servim asezonata cu patrunjel verde.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Pui cu vinete si cus cus”

  1. Multumesc draga Amalia pentru aceasta reteta delicioasa. Am pregatit-o de cateva ori si s-a bucurat de aprecierea unanima a invitatilor mei. Am incercat sa imbogatesc reteta adaugand si dovlecei si s-a dovedit la fel de buna. Felicitari pentru toate retetele, pe care cu generozitate ni le impartasesti si noua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.