Acum cateva zile am primit o invitatie din partea Ruxandrei autoarea blogului Gourmandelle de a testa produse fara gluten. Pe langa aceasta, un cos plin cu produse fara gluten de la Dr. Schar. A sunat interesant pentru mine deoarece desi nu am intoleranta la gluten am fost curioasa sa incerc produse care nu contin gluten. Biscuitii i-a incercat Adrian care s-a declarat multumit, painea a servit-o soacra-mea care s-a declarat multumita … a mai ramas sotul si apoi eu cea din urma ( care scapa turma :) ). M-am gandit la pizza, tarta cu prune, clatite dar pana la urma am ales o reteta pe care am savurat-o toata familia si anume o salata cu paste cu un iz mediteranean ca sa ne aduca aminte de zilele insorite :). Se face foarte repede.
Ingrediente:
- 250g paste tip penne Dr. Schar ( puteti folosi si cele cu gluten)
- 200g branza feta
- 2 ardei kapia
- 150g masline
Pentru dresing:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita suc de lamaie
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1/2 lingurita busuioc
1. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem sub jet de apa rece. Intre timp coacem ardeii, ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem fasii subtiri.
Branza feta o taiem cubulete.
Preparam dresingul amestecand ingredientele de mai sus. Nu am mai pus sare deoarece branza feta a fost suficient de sarata.
2. Asezam pastele intr-un bol apoi punem branza feta, ardeii, maslinele si la sfarsit dresingul. Amestecam usor si servim.
Pofta buna!
PS. Sot declarat foarte multumit :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]