Prajitura cu mere si branza de vaci

De trei ori am sters prima fraza, acum o scriu si nu ma mai intorc la ea :). Asadar mergem sambata intr-un hypermarket si cand sa cumpar masline zice Adrian „mama vreau branza asta” ( asta fiind branza de vaci care lui nu-i prea place ). Imi amintesc ca am vazut o reteta de cornulete cu branza de vaci si zic hai sa cumpar si vedem noi ce facem pana la urma. Trece o zi, nimic. Aseara scot branza si ma gandesc ce-ar fi sa fac o rulada cu branza dulce si frisca ( aveam in frigider o cutiuta de smantana vegetala pentru frisca care nu-mi prea facea cu ochiul ). Dar sa pun si mere…nu mai fac rulada, fac un pandispan, pun felii de mere in el si apoi crema din smantana si frisca si deasupra ce? Hmmm … scortisoara … cacao, nu. Ciocolata rasa, da. De unde ciocolata? Altceva. Ia sa caramelizez niste zahar si sa-l zdrobesc si sa pun deasupra. Si daca tot sunt in fata mea intr-un bol, sparg si niste nuci si pun miezul in el. Si gata prajitura :).

Intortocheata gandire a femeii, Luci daca il lasam manca branza cu smantana si gata reteta :).

In concluzie o prajitura pufoasa si usoara.

Ingrediente:

Blat:

  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 varf de cutit praf de copt

Crema:

  • 300g branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vaniliat
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 200 ml smantana pentru frisca

Mai avem nevoie de:

  • 2 mere
  • 3 linguri de zahar pentru caramelizat
  • samburii de la 4-5 nuci

1.Curatim merele de coaja si le taiem felii. Le stropim cu putin suc de lamaie sa nu se oxideze.

Preincalzim cuptorul la 170g C.

2. Preparam blatul; separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema lucioasa. Adaugam treptat si galbenusurile, uleiul si mixam.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat la compozitia de oua, amestecand usor cu o paleta peste cap.

Turnam blatul in tava ( dimensiuni 25×30 ) si deasupra asezam feliutele de mere. Puteti pune mai multe daca doriti. Coacem timp de 20 min.

3. Lasam sa se raceasca in cuptor si intre timp preparam crema

Smantana de frisca o mixam bine pana obtinem frisca  (daca nu este indulcita, mai adaugati 1 lingura de zahar atunci cand o bateti).

Branza o frecam bine cu zaharul si adaugam coaja rasa de lamaie.

Punem branza peste frisca si mixam bine pana obtinem o crema delicioasa. Si aici lucrurile au scapat de sub control pentru ca Luci s-a uitat la sport si Adrian a dat buzna in bucatarie ( a se citi in crema ). Rapid punem crema la frigider ( dar nu am scapat asa de usor )

4. Zaharul il caramelizam la foc mic si apoi adaugam samburii de nuca. Ungem un fund de lemn cu putina grasime si il turnam usor ( cand ma gandesc cat mancam cand eram mici… ). Lasam sa se raceasca bine, apoi il punem intr-o punga si zdrobim cu ciocanul de snitele.

5. Asamblam prajitura ( fugi Adrian ca inca nu e gata :)  ). Prima data blatul, apoi intindem usor crema si deasupra presaram caramelul zdrobit.

Se poate taia imediat ( si de nu, musai ).

Este tare usoara, am mancat mai mult de jumatate aseara ( inclusiv Luci ).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Prajitura cu mere si branza de vaci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.