Mancare de vita cu ciuperci si dovleac

Nu va puteti inchipui cat e de gustoasa :).

Ingrediente:

  • 1kg carne de vita ( pulpa, vrabioara )
  • 400g dovleac decojit
  • 300g  ciuperci ( eu am folosit conservate )
  • 500ml bere nefiltrata ( puteti folosi si bere neagra )
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • ulei
  • 1 lingura de unt
  • sare, piper

1. Carnea o spalam bine apoi o stergem cu un servet de hartie si o taiem cubulete mici.

2. Intr-o cratita cu pereti grosi ( eu am folosit ceaun de fonta ) incingem untul, o lingura de ulei si adaugam carnea. Prajim rapid pe toate partile si apoi o scoatem. Ideea este ca bucatelele de carne sa nu sa atinga ca sa se poate praji de jur imprejur.

Cand am terminat de prajit, punem toata carnea in oala adaugam ceapa taiata felii si prajim la foc potrivit timp de 5 minute.

Adaugam berea, foile de dafin si o lingurita de zahar.

Lasam sa se faca cu capac la foc mic timp de 2 ore. Daca scade lichidul prea mult completati cu putina apa (la mine nu a fost cazul).

3. Adaugam ciupercile din conserva, morcovul curatat si taiat felii mai grosute, dovleacul taiat cubulete, usturoiul tocat marunt, scortisoara si mai lasam inca 20 de minute.

Apoi oprim focul si lasam sa stea acoperita inca 15 minute.

Servim cu patrunjel verde deasupra ( uite ca eu am uitat de el :))

O nebunie! :)

Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru cu multumiri.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Mancare de vita cu ciuperci si dovleac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.