O prajitura super rapida. Va scriu doar atat pentru ca ma super grabesc :)
Ingrediente ( 8 buc )
Aluat:
- 300g faina alba
- 1 plic praf de copt
- 75g zahar
- 1 plic zahar vaniliat
- 150g branza de vaci
- 6 linguri lapte
- 1 ou
- 6 linguri ulei
- un varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
- 1 plic budinca de vanilie sau ciocolata
- 450ml lapte
- 50g zahar
- 8 jumatati piersici din compot
Mai aveti nevoie de :
- zahar pudra
- hartie de copt
1. Preparam budinca conform indicatiilor de pe plic si apoi o lasam sa se raceasca acoperita cu o folie de plastic sa nu faca pojghita.
2. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana obtinem o compozitie putin mai lipicioasa.
Presaram blatul de lucru cu putina faina si impartim aluatul in 8 bucati.
Fiecare le modelam in forma de bila. Cu ajutorul unui pahar ( fundul ) apasam usor in centrul fiecareia.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le umplem cu budinca racita. Deasupra punem cate o jumatate de piersica cu fata in jos.
Coacem la temperatura de 180g C timp de 15 min pana se rumenesc frumos.
Servim caldute presarate cu zahar pudra.
Sunt foarte fragede.
Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.
Observatie: In reteta originala se folosea budinca de vanilie.
Puteti sa folositi si alte fructe din compot de exemplu visine. Atunci le faceti mai mici.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Cred ca sunt delicioase.Probabil se pot consuma si reci.Multumesc pentru reteta.
Buna Amalia, m-ar intresa reteta de la prajitura Valurile Dunarii varianta ta,daca poti sa o postzi i-ti multumesc.
Inca nu am incercat-o dar o am pe lista :)
Merita incercata, arata foarte bine :)