Am experimentat reteta asta si pot sa spun ca mi-a placut ce-a iesit. Nu am crescatorie de curcani dar de sarbatori am primit de la parinti un curcan gigant, bio-bio cum zice mama, pe care l-am impartit in fel si chip :).
Ingrediente:
- 2 pulpe inferioare de curcan ( cu cele superioare am facut alta reteta )
- 150g kaizer
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 pahar vin alb
- sare, piper
- 200g compot de visine
Spalam pulpele bine si kaizerul il taiem felii. Apoi facem putin loc sub piele cu degetul si indesam feliile de kaizer.
Morcovii ii curatam si taiem in lung, ceapa o curatam si o taiem bucati mai mari.
Punem intr-o tava termorezistenta putin ulei, asezam pulpele si pe langa ele legumele. Condimentam cu sare si piper si adaugam un pahar de vin alb.
Acoperim cu o folie de alumniu si coacem 60 de minute la foc potrivit. Apoi luam folia si mai lasam 10 minute sa se rumeneasca carnea frumos.
Scoatem pulpele pe un platou separat si legumele impreuna cu sosul din tava le punem intr-o craticioara. Adaugam visinile din compot si sucul si zdrobim bine. Eu am folosit blenderul pentru supe creme.
Servim cu piure de cartofi sau orez.
Observatii:
Aceasta reteta se poate incerca si cu pulpe de pui.
Daca nu va place sosul acrisor, renuntati la visine si zdrobiti doar legumele. Puteti pune inca 1 morcov alaturi de pulpe cand le coaceti la cuptor.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
cred ca sosul e chiar delicios, dar si pulpele. voi retine ideea kaiserului sub piele, merci!
arata tare bine!
Buna, Amalia! cineva ti-a furat reteta de prajitura „Fulg de nea”, inclusiv cu imagini http://www.click.ro/lifestyle/retete/Prajitura-Fulg-nea-Nuta-Viorica-reteta_0_1321667900.html
O nesimtita, o sa le scriu celor de la redactia Click.
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
ce bine arata ! si ce buun trebuie sa fie !
multumesc pentru sugestie !