Despre parjoale pot sa spun din start ca sunt extrem de gustoase, in fapt parjoalele sunt niste chiftele mai mari, lunguiete nu rotunde, foarte fragede si zemoase deloc uscate, o specialitate din Moldova care imi place tare mult. Nu se prajesc simple, inainte se dau prin faina si pesmet ca sa aiba o crusta crocanta.
Categorie: Preparate din carne de porc
Cotlet de porc cu sos de vin si usturoi
O reteta practica si absolut delicioasa, cotletul de porc cu sos de vin si usturoi se incadreaza undeva sus in topul retetelor cu carne de porc. Rapida si simpla!
Cârnați cu legume la cuptor, aromatizați cu cimbru si rozmarin
Cârnați cu legume la cuptor, aromatizați cu cimbru si rozmarin este o rețetă foarte simplă, dar de efect atunci când vreți să serviți o masă tradițională un pic mai altfel. O să rămâneți surprinși cât este de bună.
Escalop de porc
Escalopul de porc este o mancare destul de cunoscuta si oarecum banala dar foarte buna si consistenta ,cu felii de carne fragede, ciuperci si un sos delicios. Inainte il faceam… [Continuă lectura]
Mancare greceasca din carne de porc cu orez
De cand am mancat prima data aceasta mancare la prietena mea i-am si cerut reteta pentru ca mi-a placut enorm de mult combinatia de carne de porc cu oregano si… [Continuă lectura]
Chiftele cu ciuperci si ardei
Cea mai buna mancare de o vreme incoace zice sotul, poate pe buna dreptate pentru ca nu am mai gatit nimic nou de ceva vreme…Si pentru ca ne-am saturat de… [Continuă lectura]
Placinta cu carne
Doua chestii imi plac la placintele cu carne; prima ca se pot manca atat calde cat si reci si a doua, se prepara foarte repede. Ca sunt ieftine nu mai… [Continuă lectura]
Porc la cuptor cu sos de legume
Analiza de titlu: porc, legume, cuptor. Porc pentru ca e weekend si codul familiei spune ca trebuie sa mancam bine si ceva mai deosebit decat in timpul saptamanii. De ce?… [Continuă lectura]
Cotlet de porc in sos alb de usturoi
Din categoria mancarurilor rapide din mijlocul saptamanii, va prezint aceasta reteta simpla care se poate face si cu carne de pui. Eu am preparat-o cu cotlet de porc si sa… [Continuă lectura]
Sarmalute in foi de vita
Stau si ma gandesc: vine weekendul ce sa gatesc ceva bun, ia sa intru la Amalia pe blog sa vad ce retete mai are, ei ia uite, sarmalute in foi… [Continuă lectura]
Mancare de varza cu carne de porc
Pentru ca s-a mai racorit putin afara, ieri am preparat o mancare de varza cu carne. Am primit niste piept de porc mai gras si m-am gandit sa-l fac… [Continuă lectura]
Gyros
Gyros = fel de mancare originar din Grecia, care consta in bucati de carne prajita care se servesc intr-o lipie cu rosii, ceapa, ardei si sos tzatziki. Foarte important modul… [Continuă lectura]
Cotlet de porc cu sos de ciuperci
Daca as primi un leu de cate ori sunt intrebata ce sa gatesc azi cred ca m-as lasa de servici si as umbla hai-hui pe strada…ei nici chiar asa, nu… [Continuă lectura]
Rulada din cotlet cu ciuperci si branza
In general carnea mai seaca gen cotlet, piept de pui am observat ca este foarte buna gatita sub forma de rulada. Reteta de mai jos am incercat-o intr-un weekend si… [Continuă lectura]
Rulada din carne cu piure de cartofi si ardei
Un fel principal pentru weekend sau ocazii mai deosebite. Interesanta combinatia de carne tocata cu piure. Nu ar fi ceva nou, dar piure-ul este in rulada si o face mai… [Continuă lectura]
Cotlet de porc cu morcovi, cartofi si sos alb
O reteta de friptura care se prepara foarte usor. Ingrediente: 6 felii de cotlet 3 cartofi 3 morcovi 1 lingura sos de soia 1 lingurita mustar 1/4 lingurita piper negru… [Continuă lectura]
Coronita cu sunca, rosii si branza
Mic dejun sau cina, o idee foarte simpatica pe care am vazut-o pe net. Adaptata dupa posibilitati :). Ingrediente: 1/2 bagheta sau 1 franzeluta mai mica 200g sunca sau kaizer… [Continuă lectura]