Reteta de duminica, desi nu necesita prea multe pregatiri. Avem nevoie de : 13 felii cotlet de porc 400 g ciuperci 1 legatura patrunjel mustar ulei sare, piper 150 ml… [Continuă lectura]
Categorie: Preparate din carne de porc
Musaca de cartofi
Nu am mai facut reteta asta de cateva luni. De ce oare? …Habar nu am, probabil tot cautand retete noi am uitat de cele vechi :), si am renuntat sa… [Continuă lectura]
Ciolan de porc cu bere
O reteta foarte buna si consistenta recomandata doar barbatilor :)
Porc cu gutui
Super reteta, luata de pe net cu mici modificari altfel nu se poate :). Combinatie foarte buna cu gust dulce acrisor. Iata reteta, portie pentru 2 persoane: 400 g pulpa… [Continuă lectura]
Friptura de porc
De multe ori retetele simple sunt si cele mai bune asa ca m-am gandit sa postez aceasta reteta, adresata in special celor care sunt incepatoare in ale bucatariei. Friptura de… [Continuă lectura]
Porc cu ciuperci si sos de rosii
Titlul spune totul despre ceea ce avem nevoie pentru aceasta reteta :). 500 g pulpa de porc 1 conserva mare de rosii taiate bucatele 250 g ciuperci ( mici) sare,… [Continuă lectura]
Chiftele marinate
Chiftelele marinate sunt un preparat consistent, indragit atat de copii cat si de cei mari pentru gustul delicios al sosului. Eu le servesc impreuna cu piure de cartofi dar merg de minune si cu paste sau gnocchi.
Tocana de porc – reteta de baza
Tocana de porc este una din cele mai cunoscute mancaruri, se face foarte des mai ales la tara si sincer e un preparat destul de usor de preparat, care se face imediat. Puteti sa o faceti doar cu carne de porc sau sa-i adaugati si carnati depinde cum va place.
Frigarui
Frigaruile sunt preferatele mele. Pentru ca vremea nu ne-a permis sa iesim afara de 1 mai, le-am facut la cuptor si asa mi-am dat seama ca le pot face ori de cate ori… [Continuă lectura]
Tocanita de porc cu praz si masline
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500 g praz 1 cutie rosii in sos tomat 200 g masline Se taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu capac in putin… [Continuă lectura]
Cordon Bleu
Ieri am gatit Cordon Bleu. E un fel de snitel cu sunca si cascaval, usor de preparat care se serveste cu sos de ciuperci. Se poate gati din piept de… [Continuă lectura]
Jambon la tigaie
Ingrendiente: o bucata jambon de 1 kg (eu am cumparat jambonul din Metro, arata super bine) 1 morcov, 3-4 capatani de usturoi 200 ml vin rosu condimente Se scoate osul, se… [Continuă lectura]
Iahnie de fasole
Daca exista o mancare ce se cere mereu, ce o pot face daca e sarbatoare sau nu aceasta e iahnia de fasole. Mereu s-a cerut in mesele de familie, mai… [Continuă lectura]
Creier pane
Ingrediente: aprox 500 gr de creier ( porc, vita) proaspat faina , ou , pesmet sare Se pune apa la fiert cu putin otet si sare. Se fierbe creierul cateva… [Continuă lectura]
Snitel vanatoresc cu ciuperci ardei si ceapa
Reteta este din revista „Secretele bucatariei” Am facut portie dubla la sos iar carne am folosit aprox 700 gr. Am fiert si orez ca garnitura, este optional. Acest sos se… [Continuă lectura]
Saculeti din carne cu ciuperci
Sunt usor de preparat si de efect, indicati pentru un pranz in familie duminica sau cand aveti musafiri. Pt. 2-3 portii: 6 felii de cotlet de porc 200 gr ciuperci 100 gr cascaval 1 morcov 150 gr kaizer 100 ml vin… [Continuă lectura]
Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie
Aceasta reteta nu necesita multe pregatiri. Pentru friptura: aprox. 1kg cotlet de porc 150-200 gr legume congelate 100 gr cascaval ras 1 ou sare, piper putin ulei de masline Se… [Continuă lectura]