Placintele cu sunca si branza sunt un preparat gustos si versatil adica puteti sa le umpleti si cu altceva cum ar fi cartofi, varza sau carne, depinde ce va place.
Etichetă: aluaturi sarate
Focaccia
Focaccia este un tip de paine italiana, care se face simplu din drojdie, faina, apa, ulei si sare, nu va ganditi la nimic complicat in procedura de preparare si care se serveste ca aperitiv, snack sau ca atare.
Coroniță cu cârnați
O reteta de aperitiv care o sa impresioneze invitatii in zilele de sarbatoare. Reteta este simpla si foarte practica.
Covrigi bavarezi
Cand spui covrigi bavarezi te gandesti la o bere buna si la oktoberfest ( sau cel putin la asta ma gandesc eu acum :)). Daca nu stiati covrigii bavarezi sunt niste covrigi… [Continuă lectura]
Biscuiti cu branza
Foarte cunoscuta aceasta reteta in randul mamicilor mai ales, eu bineinteles ca numai acum am dat de ea pentru ca in general caut alte tipuri de retete. Acesti biscuiti se… [Continuă lectura]
Paine cu malai
In cautare de retete pentru cina si mic dejun am gasit aceasta reteta de paine rapida cu malai. Poate unii dintre voi ati mancat cand erati mici aceasta bunatate, eu… [Continuă lectura]
Placinta cu carne
Doua chestii imi plac la placintele cu carne; prima ca se pot manca atat calde cat si reci si a doua, se prepara foarte repede. Ca sunt ieftine nu mai… [Continuă lectura]
Despre aperitive sau cum poți asigura de la început succesul unei mese
Pentru că de ceva vreme mă ocup din ce în ce mai mult cu prepararea de platouri cu aperitive, m-am gândit să scriu un articol pe tema asta, articol care… [Continuă lectura]
Placinta cu iaurt si branza
Placinta cu iaurt si branza este una din placintele noastre preferate! Este foarte gustoasă și se prepară chiar foarte ușor! Puteți să o preparați atât cu brânză sărată, cât și… [Continuă lectura]
Aperitiv din aluat foietaj
Recunosc ca nu folosesc prea des aluatul de tip foietaj desi imi plac la nebunie croisantele sau alte chestii ce se desfac foi – foi :). Desigur, am retete, chiar… [Continuă lectura]
Saratele cu telemea
Ca deobicei de sarbatori cu greu ma pot hotari ce sa gatesc dar stiu sigur ca saratele sau covrigei o sa fac pentru ca au mare trecere. Dar si aici… [Continuă lectura]
Rulouri rapide cu sunca si cascaval
Descrierea retetei este in titlu asa ca nu mai repet, va scriu altceva; aluatul este foarte bun se face cu branza de vaci si nu necesita timp de dospire. Prepararea lui este floare la… [Continuă lectura]
Croissante – reteta de baza
Croissantele sunt singurul produs de patiserie caruia nu-i pot rezista. Preferatele mele la cafeluta de dimineata, cand am fost undeva departe de tara am savurat un mic dejun compus… [Continuă lectura]
Pizza capriciosa
Este un lucru bine stiut ca ne place la nebunie pizza. Dealtfel, cui nu-i place pizza? Si pentru ca o prepar destul de des m-am hotarat sa incerc si sa… [Continuă lectura]
Placinte pe lespede
Toate placintele sa vina la mine! Si daca sunt cu branza cu atat mai bine :). Am studiat otara printre neamurile din categoria (g)old age si am constatat ca placintele… [Continuă lectura]
Crenvursti in aluat
Crenvurstii in aluat sunt ideali atat ca aperitiv cald, cina sau chiar pentru pachet la servici.
Flori cu sunca si branza
La mare cautare ( a se citi consumare ) in familia noastra este combinatia sunca -branza asa ca atunci cand gasesc o variatie pe aceasta tema o pun in aplicare…. [Continuă lectura]